Viața din ce în ce mai multora dintre noi a început să se schimbe datorită acțiunilor cetățenilor obișnuiți care s-au hotărât că nu mai este rost de amânare. Și-au asumat încercarea de a rezolva problemele pe care le vedeau zilnic în comunitate, care le deranjau familia și le împovărau vecinii.

S-au hotărât să calce pe prejudecăți, pe interese imobiliare sau corporatiste, pe ignoranța unor aleși sau funcționari publici și au trecut la fapte, acționând în grupuri civice de inițativă. S-au grăbit să schimbe comunitățile în care acționează și au renunțat la a mai face rost de ștampilă, cod unic de înregistrare și hotărâre judecătorească de înființare a unui ONG. Cu toate acestea, grupurile civice au obținut victorii din care pot învăța și cele mai experimentate organizații din România: au oprit construcții ilegale, au mobilizat vecinii pentru a pune un acoperiș deasupra capului celor mai sărace familii, au salvat spații verzi de la ștergerea de pe hartă, au redat comunității clădiri lăsate în paragină.

Grupurile civice de inițativă vin la ONGFest să vă povestească ce au reușit, ce planuri au în continuare și ce nevoi au pentru a reuși din ce în ce mai multe:

  • Rețeaua Civică București grupează 13 grupuri de inițativă deja bine cunoscute multor bucureșteni. Ei vă invită să discutați despre implicarea în deciziile publice, despre ce vă doriți de la cartierul vostru și să faceți sugestii pentru Forumul de Candidaţi la Primăria Capitalei pe care îl organizează pe 28 mai. Iar mai multe detalii despre programul pe care vi l-au pregătit la ONGFest găsiți AICI;
  • Nouă grupuri civice și organizații comunitare din sudul României sprijinite de Fundația PACT sunt vineri și sâmbătă la ONGfest pentru a împărtăși cu voi povești ale implicării în comunitate și pentru a discuta despre așteptările lor de la aleșii locali. Programul lor la ONGFest este de găsit AICI și vă asteptăm cu bucurie să-i cunoașteți.