În acest weekend, faptele bune se adună în parcul Herăstrău, la ONGFest 2016. Ediția din acest an va aduce împreună organizații din România și din străinătate, preocupate de asigurarea respectului pentru diversitate, pentru valorile democratice, egalitatea de șanse şi drepturile omului. Acestea vor intra în dialog cu vizitatorii, prezentând rezultate ale activităților derulate, schimbările pe care le-au produs și ideile de acțiuni viitoare.

O serie de activități nonformale vor fi organizate în preajma corturilor. Dintre acestea, sunt de remarcat cele de la Cortul Stop Violența!, unde se vor derula activități de conștientizare și combatere a violenței domestice și de gen. O prezentare a produselor de panificație și patiserie va avea loc la cortul 23, cu implicarea școlii de meserii Concordia. Vă veți putea aminti de Fularul de la bunica și chiar să tricotați unul, în cadrul atelierului de la cortul 132.

Vă îndemnăm să vă pregătiți moral și pentru câteva activități fizice, pentru că, la cortul 94, veți putea deprinde tehnici de autoapărare pentru femei, foarte utile pentru situațiile în care vorba dulce mult n-aduce. Educația pentru sănătate este o altă tematică de care vă recomandăm să țineți cont și care va fi abordată în cadrul festivalului. Fundația Tineri pentru Tineri și Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală au pregătit un șir de activități și concursuri prin care vor comunica despre lucruri legate de sănătate și sexualitate, la corturile 133, respectiv 137.

Sunteți bineveniți să vă implicați și în activitățile care vor avea loc în Zona de dezbateri. De exemplu, sâmbătă, între orele 15 și 17, la cortul B, Asociația Carusel va prezenta rezultatele cercetării Sexul comercial: stigma și marginalizare, având scopul de a familiariza publicul de la eveniment cu serviciile de suport disponibile pentru persoanele care practică sexul comercial, dar și cu necesitatea finanțării acestora din sistemul public.

Activitățile artistice și creative sunt și ele la loc de cinste, atât sâmbătă, cât și duminică. Sâmbătă, la cortul 23, puteți lua parte la atelierul Magia nisipului colorat. Duminică, Tangotangent si eLIBERarte vă invită să vă bucurați de o celebrare a tangoului în cele mai importante forme artistice ale sale – dans, muzică, pictură și poezie. Se va cânta, se va dansa și se vor asculta tangouri celebre pe vinil.

Programul detaliat al ONGFest este disponibil AICI.

Realizat de Tudor Cojocariu