Esti tânăr, te preocupă viitorul tău şi al celor ca tine dar eşti interesat şi de cum se desfăşoară lucrurile în prezent?

ONGFest poate fi unul din locurile în care vei găsi idei practice despre cum îţi poţi descoperi vocaţia, cum construieşti un CV sau o scrisoare de intenţie în aşa fel încât locul de muncă mult visat să poată deveni realitate. Aici poţi găsi sprijin în a-ţi identifica scopurile pentru viitor şi a deprinde principii solide pentru viaţă. Cel puţin două dintre evenimentele propuse de către organizaţiile neguvernamentale sâmbătă, 21 mai, şi duminică, 22 mai, îţi oferă informaţii despre aceste subiecte.

Dacă eşti un tânăr preocupat de viitorul tău dar şi de cel al planetei, poţi afla ce îţi stă în putere să faci pentru a diminua schimbările climatice.

ONGFest poate fi şi unul din locurile în care tineri ca tine îţi vorbesc pe înţelesul tău despre cât de mult contează votul tău şi, cu atât mai mult, un vot dat în cunoştinţă de cauză. Despre cum pot tinerii participa şi în procesul de luare a deciziilor nu doar la acţiuni de stradă.

Există şi workshop-uri pentru cei care doresc să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare, spre folosul societăţii, în ideea inovării civice.

Dacă doreşti doar un weekend liniştit, de relaxare şi răsfăţ, atunci atelierele de creaţie sau cursurile de dans ad-hoc sunt răspunsul potrivit.

La prima vedere poate părea neverosimilă varietatea de subiecte şi acţiuni propuse dar toate acestea şi chiar mult mai multe se regăsesc în oferta de evenimente formale şi nonformale propuse de cele peste 150 de organizaţii neguvernamentale prezente anul acesta la ONGFest.

Mai multe detalii se regăsesc în programul ONGFest, disponibil AICI.

Realizat de Anca Nicovescu