Corturile ONG-urilor dau viață locului a doua zi la rând. Prânzul de dumincă a fost presărat cu activități practice și creative și pe parcursul ultimei zile a festivalului organizat în București. Parcul Herăstrău a fost din nou gazda evenimentului care se află anul acesta la a șaptea ediție. Din nou, scena amplasată la intrare a susținut activitățile și momentele de dans tradițional și oriental. Studenți și copii s-au implicat în înveselirea atmosferei și a participanților.

Oameni cu vată pe băț sau înghețate în mână înconjoară parcul și cele peste 150 de corturi amplasate special. Pe partea stângă a potecilor înguste, la umbră, vizitatorii se adună pentru a gusta din produsele de patiserie tăiate în formă de triunghi în timp ce se grăbesc să cumpere din fiecare. Paralel, aproape de mijlocul parcului, sunt adunate mai multe doamne, de diferite vârste care croșetează. Cu tricouri verzi, cu aceleași modele, printre glume și râsete, fiecare se află la jumătatea creațiilor. Povestesc și se tachinează în timp ce ochii celorlalți sunt ațintiți aspura lor.

„Deja s-a aglomerat” spune o voce timdă de pe margine, încercând să-și facă loc printre ceilalți. Activitățile non-formale sunt din nou în toi, iar copii par cei mai fericiți. Baloane de săpun și o simulare de meci de fotabal pe iarbă, activități cardio sau jocuri în ateliere de desen, fac parcul să pară ca un festival de primăvară mult așteptat. Se aud pe fundal strigăte de copii care își cheamă părinții mai aproape de corturile ca din jocurile vechi de Monopoly : „Haideți! Vă întrec!” Și părinții par încântați de activitățile destinate copiilor din parc „Uite și ateliere de creație pentru ei. Să picteze, să deseneze. ”

Unii vizitatori se apropie de băncile de la umbră și privesc de acolo. Majoritatea modelelor văzute la cort sunt lucrate manual. Genți și huse din materiale asemănătoare costumelor populare, lumânări confecționate manual, brățări și lănțișoare făcute pe loc, ocupă majoritatea meselor pe care sunt presărate și bomboane cu fructe pentru a atrage mai bine vizitatorii. Cei care doresc să doneze cărți sau reviste au un cort special amenajat pentru asta: „Am adus cărți pentru copii. Pentru copii mai mici, pentru copii mai mari”.

Ziua de duminică a continuat cu probarea cosumelor coreene sau japoneze și tangourile în aer liber din capătul parcului.

de Alexandra Ţipter