A șaptea ediție a ONGFest a cuprins din nou activități interactive. Concursuri și provocari, probe de tir cu arcul, ateliere de creație și desen au ocupat parcul Herăstrău și duminică. Vizitatorii au putut să se bucure de fiecare din acestea și să afle informații suplimentare despre proiectele non-profit atât din țară, cât și din afara ei.

Dincolo de aceste activități, în cea de-a doua zi a evenimentului, s-au organizat din nou dezbaterile pe diverse teme.  Încă de la ora prânzului, primele ateliere de discuții au început în corturile special amenajate, de la capătul parcului. Asociația „OsteoRe” a prezentat conceptul de osteopatie și a oferit și câteva consultații gratuite după ora 13:00. Acest concept prezintă diferite tehnici manuale structurale, articulare, viscerale și de restabilire a sănătății pentru copii și adulți. „Este de fapt calea structurii. Nu poți termina un curs de weekend și să fii osteopat. Că acum știi cum e. Te doare într-o parte și problema e în partea cealaltă.”

Dezbaterile au continuat întreaga zi. Vizitatorii erau interesați de subiectele acoperite de fiecare organizație în parte și au participat în număr mare. Discuțiile erau ca povești între prieteni. De fapt, prin toate aceste acțiuni, Ong-iștii încearcă să caute și să creeze ceva inovativ prin care să ne mențină în pas cu ceea ce se întâmplă în viața de zi cu zi. Fie că este vorba de susținerea copiilor aflați în dificultate, bătrâni singuri sau proiecte politice care trag la răspundere autoritățile, se vrea o schimbare: „Să se revoluționeze ceva. Sunt multe idei de voluntariat. În ultimii ani am insistat pe zona asta. Nu știu, am mai multă satisfacție. ”

Toate proiectele așteaptă mereu persoane atrase de activitatea lor și speră la apropiere de ceilalți „Câți suntem? Nu știu să-ți spun exact, dar nu destui oricum. ” Muzica și concertul din aer liber au continuat pe tot parcursul zilei.

Evenimentul s-a încheiat cu ultimele prezentări ale organizațiilor și urme de cretă colorată pe asfalt.

de Alexandra Ţipter