Pe 9-11 mai facem apel la (r)evoluţie. (R)evoluţia catre mai bine în orice domeniu ce ne priveşte pe fiecare dintre noi. Către şi pentru celebrarea diversităţii, respectarea drepturilor omului, şanse egale pentru fiecare, protejarea mediului şi a patrimoniului, implicare şi participare în decizii ce ne privesc.

Vă invităm să participaţi la ONGFest 2014 ce are loc între 9 – 11 mai la Bucureşti. Pe 9 mai, La Palatul Parlamentului şi nu numai, dezbatem şi schimbăm bune practici pentru (r)evoluţie. Este ziua dedicată networking-ului şi dezbaterilor. Pe 10 și 11 mai, în Parcul Herăstrău, intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle, ne prezentăm în faţa publicului larg şi chemăm oamenii să fie alături de noi în (r)evoluţie.

Tema evenimentului de anul acesta este combaterea discursului urii. Vă rugam, aşadar, să fiţi alături de noi şi să redaţi această temă în activităţile pregatite pentru târg. Printr-un eveniment nonformal, un obiect din stand, o dezbatere, un moment artistic sau alte modalităţi prin care organizaţiile participante sau vizitatorii din parc să fie implicate în combaterea discursului urii. Pregătim şi noi o serie de momente pe această temă.

9 mai – resurse noi pentru (r)evoluţie

Deschiderea ONGFest 2014 are loc la Palatul Parlamentului într-un eveniment dedicat ONG-urilor. Participă reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din România, alături de organizaţii din cele 14 ţări în care programul Fondul ONG se desfăşoară. Vor fi alături de noi şi reprezentanţi ai instituţiilor publice, companiilor şi organizaţilor prietene şi partenere, ce ne sprijină în organizarea acestei ediţii. În cea de-a doua parte a zilei au loc 4 sesiuni pe teme în care e nevoie de (r)evoluţie – implicarea civică, integrarea persoanelor de etnie romă, educaţia pentru diversitate, protecţia mediului în contextul dezvoltării urbane şi protejării patrimoniului.

10 si 11 mai – suntem (r)evoluţie

În Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre Charles de Gaulle, ne susţinem cauzele şi spunem şi altora să fie alături de noi. Pentru că împreună suntem (r)evoluţie. Dezbaterile continuă, alături de evenimente nonformale, trupe şi artişti ce cantă pe scenă. Ca în fiecare an, cei ce doresc să organizeze o dezbatere, susţină un eveniment sau o reprezentaţie la scenă sunt poftiţi să o facă. Mai multe detalii despre programul celor trei zile se găsesc aici.

Şi tot pentru (r)evoluţie, pregătim un nou site ONGFest. Cu o campanie în care ştim că vreţi şi dorim să vă implicaţi cu toţii. Mai multe detalii, în curând!

Înscrierile au loc în perioada 11 – 23 aprilie prin completarea formularului de înscriere disponibil aici.
Pentru informaţii suplimentare: 021.310.01.77, persoana de contact Iuliana Rada, Coordonator ONGFest.

Evenimentul este organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, programul Fondul ONG în România.