[layerslider id=”2″]

 

 

Împachetează cauzele în care crezi și înscrie-te la ONGFest Cluj-Napoca!

Împachetează cauzele în care crezi și înscrie-te la ONGFest Cluj-Napoca!

Pe 1 iulie ONG-uri din toate domeniile sunt invitate să îşi susţină cauzele la Cluj-Napoca, la Civic Break-ul din ONGFest! Să stea de vorbă cu oamenii şi să le spună cum se pot implica, să înceapă conversaţia despre spiritul civic. Înscrierile au loc în perioada 7 – 21 iunie 2017.

Împachetează cauzele în care crezi și înscrie-te la ONGFest Iași!

Împachetează cauzele în care crezi și înscrie-te la ONGFest Iași!

Pe 24 iunie ONG-uri din toate domeniile sunt invitate să îşi susţină cauzele la Iași, la Civic Break-ul din ONGFest! Să stea de vorbă cu oamenii şi să le spună cum se pot implica, să înceapă conversaţia despre spiritul civic. Înscrierile au loc în perioada 1 – 14 iunie 2017.

Festivalul Naţional al organizaţiilor neguvernamentale din România

Ediţia 2015

În mai sărbătorim organizațiile ce formează modele de comunități pentru schimbare în România. Fie că este vorba de comunități locale, comunități vulnerabile sau comunități de idei, organizațiile neguvernamentale inițiază și încurajează implicarea oamenilor pentru binele nostru, al tuturor.

Vă invităm să vă alăturați lor, la ONGFest 2015!

ONGFest, Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale din România, are loc între 8-10 mai 2015 la București.

COMUNITĂȚI MODEL?

Comunitățile model promovează încrederea reciprocă, luarea deciziilor în mod democratic și transparent, participarea voluntară și solidaritatea. Aduc împreună oameni cu abilități diverse care se completează reciproc și permit mai ușor atingerea unor scopuri comune. Împreună, membrii comunității pot influența deciziile autorităților publice. Comunitățile permit integrarea socială și construirea încrederii reciproce. Comunitățile nu sunt izolate, ele comunică și se întrepătrund.

ONG-urile din comunități informează și formează cetățenii. Îi ajută să rezolve probleme și să își îmbunătățească viața. Mediază opinii și ajută cetățenii să găseasca soluțiile cele mai bune. Inițiază comunități model.

Indiferent de domeniul de activitate în care ONG-ul din care faceți parte își desfășoară activitatea, la ONGFest 2015 vă invităm să promovați comunitățile pe care le reprezentați și inițiativele lor. Apoi să încurajați oamenii să fie alături de ele.

CARE ESTE PROGRAMUL?

Pe 8 mai, la Biblioteca Națională a României și nu numai, vorbim despre comunități model din Europa, schimbăm bune practici. Ca și anul trecut, primim informații utile. Este ziua dedicată networking-ului și dezbaterilor. Pe 9 și 10 mai, în Parcul Herăstrău (intrarea dinspre piața Charles de Gaulle), ne prezentăm în fața publicului larg și chemăm oamenii să se alăture comunităților noastre.

Programul detaliat este disponibil aici.

Harta ONGFest poate fi vizualizată aici.

CINE PARTICIPĂ?

Ediția 2015 a ONGFest reunește 133 de ONG-uri din România și 33 de ONG-uri din Bulgaria, Croația, Grecia, Letonia,  Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia și Spania.

Lista organizațiilor participante poate fi consultată aici.

Beneficiari, voluntari, aspiranți ai unor idei sau donatori. Prin ce face, fiecare își creează o identitate. Doar mână de la mână, însă, facem o comunitate.

ONGFest – Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale din România este organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în cadrul programului Fondul ONG în România și finanțat parțial prin Granturile Spațiului Economic European 2009-2014. Operatorul Fondului ONG în România este Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, împreună cu partenerii săi Fundația pentru Parteneriat și Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi.

Legenda