PROGRAM ACTIVITĂȚI NONFORMALE ONGFest | Sâmbătă, 9 mai

PROGRAM ACTIVITĂȚI NONFORMALE ONGFest | Sâmbătă, 9 mai

Când?Ce?Cine?Unde?Detalii
10:00 - 20:00Demonstrație solar chargerGreenpeace RomâniaCortul 59Vom folosi solar cooker-ul, un dispozitiv care polarizeaza razele soarelui intr-o maniera utila pentru a prepara ceai cald si clatite.
10:00 - 20:00Bucureștiul curiosAsociatia CultourCortul 82Vino sa-ti testezi cunostintele despre Bucuresti sau sa afli mai multe despre locuri, oameni, legende urbane si multe altele. La standul Asociatiei Cultour te asteapta o harta interesanta si enigme care se vor rezolvate. Curiozitatea iti va fi răsplătită!
10:00 - 20:00Unselfish selfieFundația Romanian Angel AppealCortul 22Vizitatori ONGFest vor fi invitati la cortul Fundatiei Romanian Angel unde voluntarii nostri vor oferi informatii despre proiectele RAA destinate copiilor cu autism si despre posibilitatile de implicare ale vizitatorilor in proiecte: 1. Participarea la CampinaMTB - eveniment sportiv cu strangere de fonduri, aflat la a IVa editie. Fondurile stranse din taxa de participare la acest eveniment merg exclusiv catre proiecte punctuale. 2. Semnarea unui contract de debit direct prin care vizitatorii se pot alatura cauzei copiilor cu autism pe termen lung. Cei care viziteaza cortul RAA vor fi invitati sa faca o poza cu un mesaj de sustinere pentru copiii cu autism. Poza va fi printata pe loc iar vizitatorii vor fi invitati sa isi picteze singuri o rama foto din carton. Aceasta activitate va fi organizata sub sloganul "Unselfish selfie".
10:00 - 20:00Decorațiuni pe lumânăriAsociația Ateliere ProtejateCortul 136Vizitatorii pot participa la decoratiuni pe lumanari.
10:00 - 20:00Atelier de creație „Lumea culorilor”Asociația Caritas BucureștiCortul 53Atelier de creatie „Lumea culorilor” - in cadrul acestui atelier le propunem participantilor (adulti sau copii) sa picteze produse cu ajutorul materialelor specifice picturii sau cu ajutorul tehnicii marmorarii. Clownii de la Asociatia Clowni Med – in cadrul acestei activitatii clownii de la Asociatia Clowni Med vor intretine atmosfera cu jocuri pentru toti copiii care vor vrea sa se alature grupului si sa se joace cu acestia.
in cadrul activitatilor ne propunem sa strangem un numar minim de 20 de copii. Activitatile vor fi coordonate atat de membrii asociatiei cat si de partenerii nostri de la Clowni Med. De asemenea, parintii vor fi si ei implicati in activitatile la care participa copiii lor. Atelierul de creatie „Lumea culorilor” va fi deschis pe toata durata targului, astfel, oricand un copil va dori sa isi personalizeze un produs va putea sa faca acest lucru. Activitatile ne propunem sa le desfasuram atat langa cort cat si pe un spatiu verde.
10:00 - 20:00Mulțumește cuiva dragAsociația Initiațiva pentru FericireCortul 153Participantii vor avea la dispozitie o pancarta pe care vor scrie numele cuiva drag si pentru ce ii sunt recunoscatori, iar noi ii vom poza cu aceasta pancarta.
10:00 - 20:00O zi in „Lagărele de lângă tine”Centrul de Resurse JuridiceCortul „Lagărele de lângă tine”Centrul de Resurse Juridice a recreat atmosfera unei zile intr-unul din lagarele Romaniei contemporane. Va provocam sa intrati pentru o zi in sistemul de protectie pentru aceste persoane, sa aflati cum traiesc, ce simt si, mai important, sa discutam despre cum le putem face viata mai buna celor 25.000 de persoane inchise in cele 700 de centre pentru copii si tineri cu dizabilitati mintale. Va invitam sa fim impreuna vocea acestor oameni cu drepturi doar pe hartie si sa ne ajutati, pe termen lung, sa-i eliberam din lagăre!
10:00 - 19:00Panou foto distractivANCE EUROPECortul 50
10:00 - 18:00Workshop Origami/HandmadeASLS RomâniaCortul 46Echipa Handmade a asociatiei noastre cat si alti voluntari care au inclinatie spre aceasta arta ii vor invata pe participantii la acest workshop cum sa confectioneze animalute din origami,bratarele sau orice lucru creativ le vine in minte!De asemeni,participantii pot veni cu sugestii!
10:00 - 18:00Workshopuri sportive, energizereASLS RomâniaCortul 46Vom incerca ca prin intermediul acestei activitati sa destindem atmosfera, bucurandu-ne alaturi de participantii la acest workshop. Pe scurt vor avea loc urmatoarele energizere: Samurai, siragul de accidentati, Teleghideaza partenerul, stafeta schioapa, Pierduti in noapte, Omul Negru, Celulele, Salata de fructe si legume.
10:00 - 18:00Workshop limbi străineASLS RomâniaCortul 46Voluntarii ASLS si studentii din Facultatea de Limbi si Literaturi Starine vor organiza workshopuri la cerere de limbi straine. Daca se strang cel putin 5 persoane care doresc sa invete aceeasi limba, un reprezentant ASLS care cunoaste limba respectiva ii va invata alfabetul, cateva cuvinte, propozitii de baza. La final vor premia cel mai implicat invatacel.
10:00 - 18:00Joc cultură generală despre țăriASLS RomâniaCortul 46La standul ASLS vom avea un bol cu 5 intrebari de cultura generala din tarile a caror limba straina se studiaza la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine. Doritorii isi pot alege o tara iar in functie de cate raspunsuri corecte au avut, vor primii un premiu.
10:00 - 18:00Workshop civilizațieASLS RomâniaCortul 46Studenti de la diferite sectii vor prezenta pe scurt curiozitati despre tarile respective si ii pot invata pe cei interesati cateva dansuri sau jocuri specifice anumitor tari. Se vor organiza jocuri, rebusuri, quizzuri iar participantii cei mai implicati vor primi diferite premii.
10:00 - 16:00Atelier de QuillingAsociația "Acces pentru Toți"Cortul 28Activitatea de realizare a felicitarilor prin tehnica Quilling: benzi de hartie rulate in diferite forme.
10:00 - 14:00Caravana mobilă de donare de sânge "O șansă pentru viață"Asociatia ReactCortul 19Sambata, intre orele 10.00 si 14.00, la intrarea Charles de Gaulle, pe breteaua parcului, va fi amplasata carava mobila "O sansa pentru viata", parte din cel mai amplu program national de donare de sange, organizat de catre Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania. Unitatea mobila este un autobuz special compartimentat si dotat pentru a asigura circuitul necesar pe care trebuie sa il parcurga un donator de sange. Orice persoana care doreste sa doneze sange trebuie sa fie sanatos si sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba varsta cuprinsa in intervalul 18-60 ani; sa aiba greutatea in intervalul 50 - 100kg pentru femei si 60 - 100kg pentru barbati; trebuie sa nu fi suferit in ultimele luni interventii stomatologice sau chirurgicale; sa nu aiba/nu fi avut urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii; femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala; sa nu fi consumat alcool in ultimele 48 de ore; sa aiba asupra sa cartea/buletinul de identitate. Inainte de donare se recomanda consumarea unei cani cu ceai sau cafea, un mic dejun putin consistent (legume, fructe dar fara multe proteine si grasimi). Nu se fumeaza inainte si dupa donare cu o ora.
10:00 - 12:00Șezătoare de tricouri feministeCoaliția pentru Egalitate de GenCortul 23Sezatoarea consta in confectionarea de tricouri cu mesaje feministe. Participantilor le vor fi puse la dispozitie tricouri, sabloane si spray-uri pentru a-si imprima mesajul feminist in care se regasesc si pe care doresc sa-l transmita.
10:00 - 12:00Pictorii omenieiFederația Națională "Omenia" a C.A.R.P.-urilor din RomâniaCortul 149Activitatea va consta in prezentarea lucrarilor realizate de voluntari-persoane varstnice, momente demostrative si discutii libere cu vizitatorii interesati.
11:00 - 19:00Sesiuni de autocunoașterea sânuluiSocietatea de Educaţie Contraceptivă și SexualăCortul 159Sesiunile reprezinta un instrument de cladire a unui comportament sanatos in randul fetelor si femeilor prin care acestea afla cele 4 mesaje esenţiale (factori de risc, semnale de alarma, stil de viaţa sanatos si participarea la screening) ce le ajuta in diagnosticarea precoce a cancerului de san.
11:00 - 13:00Activități cu clownii de la Asociația Clowni MedAsociația Caritas BucureștiCortul 53
11:00 - 12:00Atelierul de imprimat poveștiAsociația MetruCub - resurse pentru culturăCortul 34Pornind de la imprimarea unor fructe pe o bucata de panza, ii aducem pe copii in lumea basmelor si putem continua si cu o discuţie despre personaje fantastice, in funcţie de varsta si disponibilitatea lor de a sta la povesti.
11:00 - 12:00Tur ghidat - Descoperă HerastraulAsociatia CultourStatuia lui Charles de GaulleVino alături de ghidul de la Walkabout Free Tours la o plimbare inedită in Parcul Herăstrău. Aflăm istoria parcului si povesti mai putin stiute, intr-o plimbare interactivă, plina de curiozitati. Sunteti asteptati cu mic cu mare, la o altfel de plimbare!
12:00 - 20:00Semnează petiția „Oraș pentru oameni”ActiveWatchCortul 167Super-erou este cel care ramane om in ciuda unui oras care ii este ostil. In Bucuresti avem borduri prea inalte, trotuare necirculabile pline de masini, chioscuri, tarabe, gropi si balti. Vrem un oras pentru oameni!
Fii super-erou si semneaza petitia ORAs PENTRU OAMENI, la cortul ActiveWatch din Parcul Herastrau.
Catre: pietoni nevoiti sa circule pe carosabil pentru ca trotuarele au devenit locuri de parcare pentru masini; parinti nevoiti sa se strecoare cu copiii printre lucrari edilitare fara sfarsit; persoane cu dizabilitati care nu pot urca pe trotuare din cauza bordurilor prea inalte sau care nu stiu cand sa traverseze pentru ca semafoarele nu au avertizare acustica; varstnici care sunt obligati sa alearge pe trecerile de pietoni pentru ca dureaza prea putin culoarea verde a semaforului; soferi carora le place si mersul pe jos.
12:00 - 20:00LabirintulAsociația Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în EuropaCortul 147Va fi o activitate interactivă, ce implică participarea atât a vizitatorilor, cât și a ONG-urilor prezente, iar scopul este identificarea drumului spre succes. Acest exercițiu își dorește să scoată în evidență importanța lucrului în echipă, necesitatea stabilirii unei strategii.
12:30 - 13:30Jocurile din fața bloculuiAsociația MetruCub - resurse pentru culturăCortul 34Copiii din anii '80 sunt azi parinti. Jocurile lor sunt adesea putin cunoscute de copii iar ei evita de multe ori sa se joace cu copiii lor afara. Vrem sa ne jucam impreuna cu ei, dar de fapt cu toti cei curiosi si doritori, jocurile copilariei din fata blocului: sotron, Patraţica, Omul negru, Ratele si vanatorii, Sticluta cu otrava, Ţara ţara vrem ostasi, 9 pietre, Elasticul, 1,2,3 la perete stai, etc. Pornind de la joaca, demersul se poate transforma intr-unul extrem de util pentru copii.
13:00 - 19:00Notite vizualeAsociația Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în EuropaCortul 147Această activitate are ca scop trasarea în vizual a tuturor exercițiilor ce se vor desfășura pe parcursul celor două zile. Schițele vor fi desenate de un voluntar al Asociației Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în Europa, iar rolul va fi de transpunere a ideilor aduse de vizitatori în imagini.
13:00 - 18:00BodypaintingAsociația VinceroCortul 45Vrei sa fii, pentru o zi, un erou, printesa ori animalul preferat ? Vino la standyl nostru, iar prietenii nostri te vor picta asa mod incat toata lumea va fi surprinsa de schimbare si vei aduce multe zambete in jurul tau.
13:00 - 18:00Adevăr sau Provocare - comunicarea în sexualitateFundația Tineri pentru TineriIntrarea în parcPrintr-o activitate tip concurs, ne propunem ca participanții să își clarifice și să își completeze informațiile legate de sănătatea reproducerii și sexualității. Echipe de 2 voluntari vor fi amplasate în anumite puncte (CP-uri) pe potențialele trasee către cortul Tineri pentru Tineri, antrenând participanții să răspundă corect la întrebări din domeniul sănătății reproducerii și sexualității sau să facă ceva (corespunzător unei provocări care are legătură cu domeniul). Finalitatea este ajungerea la cort și discuția cu voluntarii din punctul fix. Astfel, în afară de clarificarea unor noțiuni de bază printr-o modalitate amuzantă și specifică activităților de outdoor, obiectivele se referă și la creșterea vizibilității organizației, familiarizarea cu obiectul de activitate, dar și crearea unei atitudini pozitive față de subiect.
13:00 - 15:00Bibliotecă VieCoaliția pentru Egalitate de GenCortul 23La Biblioteca Vie, cartile sunt oameni care pot fi imprumutati. Fiecare carte vie va spune o poveste care ne poate ajuta sa vedem lumea prin ochii unor femei cu diferite profesii, preocupari si experiente de viata.
13:00 - 14:00Atelier de pictură pe basoreliefuri pentru copiiOrganizația Noua Acropolă în RomâniaCortul 161Copiii sunt invitati sa isi incerce talentul artistic, pictand reproduceri arheologice si descifrand simbolurile si semnificatia acestora.
14:00 - 20:00VIAȚA: Educație și Aventură în NaturăFundația Noi OrizonturiZona din spatele corturilor 53 - 63
14:00 - 19:00Ateliere creative: Cosițe împletite, Jonglerie, Space Painting, Ultimate Frisbee, fitness mental și emoțional prin actorieIncubator107 - Fundația culturală MacazZona din spatele corturilor 53 - 63Sambata : Cosite impletite 14 - 15 , Jonglerie 15 , Space Painting 16 - 17 , Ultimate Frisbee 16:30 , FITNESS MENTAL SI EMOTIONAL PRIN ACTORIE 17 - 18 ;
Duminica : Vindecarea cu ingeri 12 - 14 , Henna 14 , Cristale 15 , Baloane uriase 16:30 , Rune si Yi Ching 16:30, Traveling with Serendipity 18;
14:00 - 19:00Bibliotecă vie: „Decid pentru mine!”ActiveWatchCortul 167Imagineaza-ti ca oamenii sunt niste carti vii si ei au povesti, sfaturi, desi uneori evita sa le exprime, lasandu-ne sa-i judecam dupa descrierile altora sau chiar dupa coperta. Biblioteca vie este un eveniment organizat de grupul "Decid pentru mine!", primul grup de initiativa cetateneasca din Romania format din persoane cu dizabilitati psihosociale. Prin activitatea lor, membrii grupului doresc sa creasca nivelul de constientizare a drepturilor si posibilitatilor de autoreprezentare si actiune civica ale persoanelor cu dizabilitati psihosociale, dar si sa familiarizeze publicul larg cu afectiunile de sanatate mintala, combatand miturile si stereotipurile cu privire la acestea.
14:00 - 17:00Campania națională antidiscriminare: „Fii parte la Divesitate!”Asociația A.R.T. FusionZona nonformală
14:00 - 14:30Workshop de dans armânescComunitatea Armână din România - Filiala București reprezentată prin Consiliul Tinerilor ArmâniCortul 36Voluntarii CTArm (Consiliul Tinerilor Armâni) vă vor învăța să dansați armânește! Vom învăța participanții câteva tipuri de pași, cu care se vor putea mândri apoi în fața prietenilor.
16:00 - 19:00Yoga în aer liberAsociația Initiațiva pentru FericireCortul 153Practica yoga se potriveste oricui, indiferent de varsta sau de pregatire, deoarece fiecare participant este incurajat sa execute in ritmul sau si in concordanta cu posibilitatile sale fizice. Specialistii in neurostiinta au venit in sprijinul acestei practici stravechi si, dupa ce au monitorizat activitatea cerebrala in timpul sesiunilor de Yoga, au ajuns la concluzia ca: Yoga ne face mai fericiti! Yoga ajuta la dezvoltarea unui fizic armonios, tonifica musculatura, contribuie la detoxifierea corpului si la dezvoltarea vitalitatii si, in acelasi timp, previne si/sau trateaza si o serie de afectiuni precum insomnia, stresul, anxietatea sau depresia. Instructorul nostru de Yoga este Minodora Dinu (Dora). Trainer si consilier in dezvoltare personala, cu un doctorat in stiintele Educatiei, Dora a descoperit Yoga in 2008 si spune despre acel moment ca a fost dragoste la prima respiratie. A practicat Hatha Yoga si Ashtanga Yoga pana in 2012, cand s-a hotarat sa inceapa sa dea mai departe ce a invatat. In ianuarie 2013 a devenit instructor acreditat Yoga Alliance International, dupa 200 de ore de specializare in Ashtanga Yoga, la Mysore, India, iar in decembrie 2014, dupa alte 300 de ore de aprofundare, si-a obtinut si acreditarea Yoga Alliance International cu specializarea Hatha Yoga, in Rishikesh, India. Dora aduce impreuna Yoga traditionala si principiile psihologiei pozitive, in orele de Ashtanga si Hatha Yoga.
16:00 - 18:00Maratonul CopilărieiAsociatia Atelierul de ZâmbeteCortul 29Escape room pentru copii - un spatiu in care vom pune mai multe indicii pe care copiii vor trebui sa le gaseasca pentru a
16:00 - 17:00O figură - Două portrete: despre simetria feței umaneAsociația MetruCub - resurse pentru culturăCortul 34Figura umana nu este perfect simetrica, de aceea, cele doua jumatati pot compune portrete diferite ale aceleiasi persoane. Vino sa vezi care sunt cele doua 'fete' ale tale!
16:00 - 16:10Fanfara de copii de la BăcioiuAsociația Pentru O Europă UnităZona nonformală
17:00 - 20:00Talkshow de satiră politicăCentrul de Studii în Idei Politice (CeSIP)Cortul 139Ne propunem să creem un cadru informal în care să putem dezbate cu simț al umorului diverse tematici sociale sau politice curente.
17:00 - 20:00Viaţa merită fotografiată!Asociația Studenți pentru ViațăCortul 124
17:00 - 19:00Atelier de autoapărare pentru femeiCoaliția pentru Egalitate de GenCortul 23Activitatea urmărește capacitarea participantelor prin învățarea unor tehnici de a se proteja de agresiunile fizice cu care se pot confrunta în viața de zi cu zi. Exercițiile de autoapărare le vor ajuta să se simtă mai în siguranță, în contextul în care hărțuirea stradală și alte forme de violență asupra femeilor sunt larg răspândite.
17:00 - 19:00Atelier de origami, quilling și bună dispozițieAsociația VinceroCortul 45Cu ajutorul voluntarilor si al prietenilie nostri, veti invata sa creati obiecte din hartie folosind tehnicile origami si quilling.

PROGRAM ACTIVITĂȚI NONFORMALE ONGFest | Duminică, 10 mai

PROGRAM ACTIVITĂȚI NONFORMALE ONGFest | Duminică, 10 mai

Când?Ce?Cine?Unde?Detalii
10:00 - 20:00Demonstrație solar chargerGreenpeace RomâniaCortul 59Vom folosi solar cooker-ul, un dispozitiv care polarizeaza razele soarelui intr-o maniera utila pentru a prepara ceai cald si clatite.
10:00 - 20:00Bucureștiul curiosAsociatia CultourCortul 82Vino sa-ti testezi cunostintele despre Bucuresti sau sa afli mai multe despre locuri, oameni, legende urbane si multe altele. La standul Asociatiei Cultour te asteapta o harta interesanta si enigme care se vor rezolvate. Curiozitatea iti va fi răsplătită!
10:00 - 20:00Unselfish selfieFundația Romanian Angel AppealCortul 22Vizitatori ONGFest vor fi invitati la cortul Fundatiei Romanian Angel unde voluntarii nostri vor oferi informatii despre proiectele RAA destinate copiilor cu autism si despre posibilitatile de implicare ale vizitatorilor in proiecte: 1. Participarea la CampinaMTB - eveniment sportiv cu strangere de fonduri, aflat la a IVa editie. Fondurile stranse din taxa de participare la acest eveniment merg exclusiv catre proiecte punctuale. 2. Semnarea unui contract de debit direct prin care vizitatorii se pot alatura cauzei copiilor cu autism pe termen lung. Cei care viziteaza cortul RAA vor fi invitati sa faca o poza cu un mesaj de sustinere pentru copiii cu autism. Poza va fi printata pe loc iar vizitatorii vor fi invitati sa isi picteze singuri o rama foto din carton. Aceasta activitate va fi organizata sub sloganul "Unselfish selfie".
10:00 - 20:00Decorațiuni pe lumânăriAsociația Ateliere ProtejateCortul 136Vizitatorii pot participa la decoratiuni pe lumanari.
10:00 - 20:00Atelier de creație „Lumea culorilor”Asociația Caritas BucureștiCortul 53Atelier de creatie „Lumea culorilor” - in cadrul acestui atelier le propunem participantilor (adulti sau copii) sa picteze produse cu ajutorul materialelor specifice picturii sau cu ajutorul tehnicii marmorarii. Clownii de la Asociatia Clowni Med – in cadrul acestei activitatii clownii de la Asociatia Clowni Med vor intretine atmosfera cu jocuri pentru toti copiii care vor vrea sa se alature grupului si sa se joace cu acestia.
in cadrul activitatilor ne propunem sa strangem un numar minim de 20 de copii. Activitatile vor fi coordonate atat de membrii asociatiei cat si de partenerii nostri de la Clowni Med. De asemenea, parintii vor fi si ei implicati in activitatile la care participa copiii lor. Atelierul de creatie „Lumea culorilor” va fi deschis pe toata durata targului, astfel, oricand un copil va dori sa isi personalizeze un produs va putea sa faca acest lucru. Activitatile ne propunem sa le desfasuram atat langa cort cat si pe un spatiu verde.
10:00 - 18:00Workshop Origami/HandmadeASLS România (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Cortul 46Echipa Handmade a asociatiei noastre cat si alti voluntari care au inclinatie spre aceasta arta ii vor invata pe participantii la acest workshop cum sa confectioneze animalute din origami,bratarele sau orice lucru creativ le vine in minte!De asemeni,participantii pot veni cu sugestii!
10:00 - 18:00Workshopuri sportive, energizereASLS România (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Cortul 46Vom incerca ca prin intermediul acestei activitati sa destindem atmosfera, bucurandu-ne alaturi de participantii la acest workshop. Pe scurt vor avea loc urmatoarele energizere: Samurai, siragul de accidentati, Teleghideaza partenerul, stafeta schioapa, Pierduti in noapte, Omul Negru, Celulele, Salata de fructe si legume.
10:00 - 18:00Workshop limbi străineASLS România (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Cortul 46Voluntarii ASLS si studentii din Facultatea de Limbi si Literaturi Starine vor organiza workshopuri la cerere de limbi straine. Daca se strang cel putin 5 persoane care doresc sa invete aceeasi limba, un reprezentant ASLS care cunoaste limba respectiva ii va invata alfabetul, cateva cuvinte, propozitii de baza. La final vor premia cel mai implicat invatacel.
10:00 - 18:00Joc cultură generală despre țăriASLS România (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Cortul 46La standul ASLS vom avea un bol cu 5 intrebari de cultura generala din tarile a caror limba straina se studiaza la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine. Doritorii isi pot alege o tara iar in functie de cate raspunsuri corecte au avut, vor primii un premiu.
10:00 - 18:00Workshop civilizațieASLS România (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Cortul 46Studenti de la diferite sectii vor prezenta pe scurt curiozitati despre tarile respective si ii pot invata pe cei interesati cateva dansuri sau jocuri specifice anumitor tari. Se vor organiza jocuri, rebusuri, quizzuri iar participantii cei mai implicati vor primi diferite premii.
10:00 - 18:00Semnează petiția „Oraș pentru oameni”ActiveWatchCortul 167Super-erou este cel care ramane om in ciuda unui oras care ii este ostil. In Bucuresti avem borduri prea inalte, trotuare necirculabile pline de masini, chioscuri, tarabe, gropi si balti. Vrem un oras pentru oameni!
Fii super-erou si semneaza petitia ORAs PENTRU OAMENI, la cortul ActiveWatch din Parcul Herastrau.
Catre: pietoni nevoiti sa circule pe carosabil pentru ca trotuarele au devenit locuri de parcare pentru masini; parinti nevoiti sa se strecoare cu copiii printre lucrari edilitare fara sfarsit; persoane cu dizabilitati care nu pot urca pe trotuare din cauza bordurilor prea inalte sau care nu stiu cand sa traverseze pentru ca semafoarele nu au avertizare acustica; varstnici care sunt obligati sa alearge pe trecerile de pietoni pentru ca dureaza prea putin culoarea verde a semaforului; soferi carora le place si mersul pe jos.
10:00 - 18:00Mulțumește cuiva dragAsociația Initiațiva pentru FericireCortul 153Participantii vor avea la dispozitie o pancarta pe care vor scrie numele cuiva drag si pentru ce ii sunt recunoscatori, iar noi ii vom poza cu aceasta pancarta.
10:00 - 18:00Panou foto distractivANCE EUROPECortul 50
10:00 - 18:00O zi in „Lagărele de lângă tine”Centrul de Resurse JuridiceCortul „Lagărele de lângă tine”Centrul de Resurse Juridice a recreat atmosfera unei zile intr-unul din lagarele Romaniei contemporane. Va provocam sa intrati pentru o zi in sistemul de protectie pentru aceste persoane, sa aflati cum traiesc, ce simt si, mai important, sa discutam despre cum le putem face viata mai buna celor 25.000 de persoane inchise in cele 700 de centre pentru copii si tineri cu dizabilitati mintale. Va invitam sa fim impreuna vocea acestor oameni cu drepturi doar pe hartie si sa ne ajutati, pe termen lung, sa-i eliberam din lagăre!
10:00 - 16:00Atelier de QuillingAsociația "Acces pentru Toți"Cortul 28Activitatea de realizare a felicitarilor prin tehnica Quilling: benzi de hartie rulate in diferite forme.
10:30 - 11:30Atelierul de imprimat poveștiAsociația MetruCub - resurse pentru culturăCortul 34Pornind de la imprimarea unor fructe pe o bucata de panza, ii aducem pe copii in lumea basmelor si putem continua si cu o discuţie despre personaje fantastice, in funcţie de varsta si disponibilitatea lor de a sta la povesti.
10:00 - 12:00Bunicuțe creative - povești noi, povești vechiFederația Națională "Omenia" a C.A.R.P.-urilor din RomâniaCortul 149Activitatea va consta in prezentarea creatiilor realizate de voluntari-persoane varstnice, momente demostrative si discutii libere cu vizitatorii interesati.
11:00 - 19:00Sesiuni de autocunoașterea sânuluiSocietatea de Educaţie Contraceptivă și SexualăCortul 159Sesiunile reprezinta un instrument de cladire a unui comportament sanatos in randul fetelor si femeilor prin care acestea afla cele 4 mesaje esenţiale (factori de risc, semnale de alarma, stil de viaţa sanatos si participarea la screening) ce le ajuta in diagnosticarea precoce a cancerului de san.
11:00 - 13:00Șezătoare de tricouri feministeCoaliția pentru Egalitate de GenCortul 23Sezatoarea consta in confectionarea de tricouri cu mesaje feministe. Participantilor le vor fi puse la dispozitie tricouri, sabloane si spray-uri pentru a-si imprima mesajul feminist in care se regasesc si pe care doresc sa-l transmita.
11:00 - 13:00Activități cu clownii de la Asociația Clowni MedAsociația Caritas BucureștiCortul 53
11:00 - 12:00Atelier de pictură pentru părinți și copiiAsociația FluensCortul 47Atelierul de pictura pentru parinti si copii doreste sa le ofere vizitatorilor oportunitatea de a interactiona si de a afla mai multe despre echipa Asociatiei Fluens. Copii si parinti vor fi incurajati sa lucreze impreuna si sa realizeze mici opere de arta pe teme date.
12:00 - 18:00VIAȚA: Educație și Aventură în NaturăFundația Noi OrizonturiZona din spatele corturilor 53 - 63
12:00 - 16:00LabirintulAsociația Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în EuropaCortul 147Va fi o activitate interactivă, ce implică participarea atât a vizitatorilor, cât și a ONG-urilor prezente, iar scopul este identificarea drumului spre succes. Acest exercițiu își dorește să scoată în evidență importanța lucrului în echipă, necesitatea stabilirii unei strategii.
12:00 - 14:00Biblioteca VieCoaliția pentru Egalitate de GenCortul 23La Biblioteca Vie, cartile sunt oameni care pot fi imprumutati. Fiecare carte vie va spune o poveste care ne poate ajuta sa vedem lumea prin ochii unor femei cu diferite profesii, preocupari si experiente de viata.
13:00 - 18:00BodypaintingAsociația VinceroCortul 45Vrei sa fii, pentru o zi, un erou, printesa ori animalul preferat ? Vino la standyl nostru, iar prietenii nostri te vor picta asa mod incat toata lumea va fi surprinsa de schimbare si vei aduce multe zambete in jurul tau.
13:00 - 18:00Notite vizualeAsociația Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în EuropaCortul 147Această activitate are ca scop trasarea în vizual a tuturor exercițiilor ce se vor desfășura pe parcursul celor două zile. Schițele vor fi desenate de un voluntar al Asociației Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în Europa, iar rolul va fi de transpunere a ideilor aduse de vizitatori în imagini.
13:00 - 18:00Adevăr sau Provocare - comunicarea în sexualitateFundația Tineri pentru TineriIntrarea in parcPrintr-o activitate tip concurs, ne propunem ca participanții să își clarifice și să își completeze informațiile legate de sănătatea reproducerii și sexualității. Echipe de 2 voluntari vor fi amplasate în anumite puncte (CP-uri) pe potențialele trasee către cortul Tineri pentru Tineri, antrenând participanții să răspundă corect la întrebări din domeniul sănătății reproducerii și sexualității sau să facă ceva (corespunzător unei provocări care are legătură cu domeniul). Finalitatea este ajungerea la cort și discuția cu voluntarii din punctul fix. Astfel, în afară de clarificarea unor noțiuni de bază printr-o modalitate amuzantă și specifică activităților de outdoor, obiectivele se referă și la creșterea vizibilității organizației, familiarizarea cu obiectul de activitate, dar și crearea unei atitudini pozitive față de subiect.
14:00 - 20:00Ateliere creative: Vindecarea cu îngeri, Henna, Cristale, Baloane uriașe, Rune și Yi Ching, TravelingIncubator107 - Fundația culturală MacazZona din spatele corturilor 53 - 63Sambata : Cosite impletite 14 - 15 , Jonglerie 15 , Space Painting 16 - 17 , Ultimate Frisbee 16:30 , FITNESS MENTAL SI EMOTIONAL PRIN ACTORIE 17 - 18 ;
Duminica : Vindecarea cu ingeri 12 - 14 , Henna 14 , Cristale 15 , Baloane uriase 16:30 , Rune si Yi Ching 16:30, Traveling with Serendipity 18;
14:00 - 17:00Campania națională antidiscriminare: „Fii parte la Divesitate!”Asociația A.R.T. FusionZona Nonformală
14:00 - 14:30Workshop de dans armânescComunitatea Armână din România - Filiala București reprezentată prin Consiliul Tinerilor ArmâniCortul 36Voluntarii CTArm (Consiliul Tinerilor Armâni) vă vor învăța să dansați armânește! Vom învăța participanții câteva tipuri de pași, cu care se vor putea mândri apoi în fața prietenilor.
15:00 - 18:00Viaţa merită fotografiată!Asociația Studenți pentru ViațăCortul 124Orice om are frumusețea lui și aceasta merita reținută pentru viitor, așa că vă așteptăm la standul Studenţi pentru viaţă pentru o ședinţă foto gratuită.
15:00 - 17:00Atelier de origami, quilling și bună dispozițieAsociația VinceroCortul 45Cu ajutorul voluntarilor si al prietenilie nostri, veti invata sa creati obiecte din hartie folosind tehnicile origami si quilling.
16:00 - 18:00Gender Treasure HuntCoaliția pentru Egalitate de GenCortul 23Se vor constitui perechi de baieti si fete care trebuie sa colaboreze pentru a rezolva anumite sarcini, proces in care sunt provocati sa faca schimb de roluri si astfel sa constientizeze prejudecatile si stereotipurile de gen.