Peste 40.000 de vizitatori la ONGFest – Atelierul de fapte bune

Peste 40.000 de vizitatori la ONGFest – Atelierul de fapte bune

Peste 40.000 de persoane au vizitat pe 21 şi 22 mai ONGFest – Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale sau Atelierul de fapte bune, cum a fost numit anul acesta cel mai de amploare eveniment dedicat ONG-urilor din România, organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Meșterii de #faptebune

Meșterii de #faptebune

Toate fotografiile-portret de Meșteri de fapte bune se găsesc pe pagina noastră de Facebook într-un album dedicat.

Întâlnirile de final

Întâlnirile de final

A șaptea ediție a ONGFest a cuprins din nou activități interactive. Concursuri și provocari, probe de tir cu arcul, ateliere de creație și desen au ocupat parcul Herăstrău și duminică. Vizitatorii au putut să se bucure de fiecare din acestea și să afle informații suplimentare despre proiectele non-profit atât din țară, cât și din afara ei.

Sărbătoarea ONG-urilor pe repeat

Sărbătoarea ONG-urilor pe repeat

Corturile ONG-urilor dau viață locului a doua zi la rând. Prânzul de dumincă a fost presărat cu activități practice și creative și pe parcursul ultimei zile a festivalului organizat în București. Parcul Herăstrău a fost din nou gazda evenimentului care se află anul acesta la a șaptea ediție. Din nou, scena amplasată la intrare a susținut activitățile și momentele de dans tradițional și oriental. Studenți și copii s-au implicat în înveselirea atmosferei și a participanților.

Atelierul de fapte bune prin dezbateri

Atelierul de fapte bune prin dezbateri

Cel mai mare festival de ONG-uri din România s-a adunat și anul acesta în parcul Herăstrău din București pentru distracție și activități creative, dar și pentru lucruri mai serioase Pe lângă atelierele diverse și plimbările de la un cort la altul, persoanele interesate au participat la dezbaterile pregătite pentru cele două zile. Teme ca manipularea, încrederea în candidații la Primăria Capitalei, informarea cetățenilor și tehnologie au fost centrul de interes pentru vizitatori.

ONG-urile și distracția de weekend

ONG-urile și distracția de weekend

Câteva stații de metrou sau tramvai despart bucureștenii de corturile ONG-urilor de anul acesta, din parcul Herăstrău. Încă de la intrare, se vede agolerația și curiozitatea. Scena amplasată special pentru spectacole și diferite momente de dans te întâmplină și îți face o promisiune de distracție pe parcursul celor două zile. Muzica dată tare îi convinge pe ceilalți să se apropie. Parcul este îmbrățișat de peste 150 de corturi de nunanțe roșiatice sau de culoarea cerului după ploaie. ONG-urile înscrise sunt atât din România, cât și din țări precum Polonia, Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovacia, Ungaria, Republica Moldova și Kosovo și au același scop: informarea oamenilor despre susținere și schimbare.

Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România

Ediţia 2016

   

Pe 21 şi 22 mai ONG-uri din orice domeniu au fost invitate să îşi expună faptele bune la ONGFest – Atelierul de Fapte Bune. Să stea de vorbă cu oamenii şi să le spună cum se pot implica, să înceapă conversaţia despre inovare civică. ONGFest 2016 a fost despre ONG-urile care caută permanent soluții pentru de cei din jurul lor. ONG-uri care îndrăznesc să facă ceva diferit și au curajul să creeze modele noi, în pas cu realitatea. Vizionari care au deschis un drum din dorința de a face lucrurile să meargă mai bine. Cum inovarea merge cel mai bine doar în colaborare, am prezentat parteneriatele dintre ONG-uri și companii sau instituții publice, care au același scop: să aducă o îmbunătățire acolo unde este nevoie. Am vorbit despre diferit, despre alternativ, despre nou. Despre cum îndrăznim să visăm și cum ne menținem în pas cu timpurile în care trăim.

ONGFest, Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale din România, a avut loc între 21-22 mai 2016 la București, în Parcul Herăstrău, și a reunit 170 de ONG-uri, dintre care 151 de ONG-uri din România și 19 ONG-uri din Bulgaria, Kosovo, Lituania, Norvegia, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Slovacia și Ungaria.

Despre ONGFest

 

Festivalul Naţional al organizaţiilor neguvernamentale din România, ONGFest, este cel mai de anvergură eveniment al sectorului neguvernamental din România, un promotor al participarii publice, al comportamentului filantropic şi voluntar, dar şi o oportunitate de a aduce ONG-urile în atenţia cetăţenilor şi a publicului larg.

Organizat anual de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), ONGFest îşi propune să contribuie la sporirea numărului de cetăţeni implicaţi activ în comunitate, la dezvoltarea spiritului asociativ şi la creşterea implicării asociaţiilor şi fundaţiilor din România în societate.

Obiectivele ONGFest:

  • Să stabilească unui model de interacţiune directă între ONG-uri şi cetăţeni, care să devină o tradiţie a societăţii civile;
  • Să promoveze ONG-urilor mici şi medii, mai puţin vizibile, dar care au o contribuţie majoră în comunitate;
  • Să stimuleze dezbaterile publice între ONG-uri, instituţii publice, companii, mass-media şi cetăţeni, reunind actorii societăţii civile.

ONGFest – Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale din România este organizat de

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

în cadrul programului Fondul ONG în România și finanțat parțial prin Granturile Spațiului Economic European 2009-2014.

Operatorul Fondului ONG în România este Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, împreună cu partenerii săi Fundația pentru Parteneriat și Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi.

Legendă