Program activități nonformale

Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România | 21 - 22 mai 2016 | Bucureşti
PROGRAM ACTIVITĂȚI NONFORMALE ONGFest | Sâmbătă, 21 mai
Când?Ce?Cine?Unde?Detalii
10:00-12:00 Atelier de pictură (magneți) cu Voluntar în SpitalAsociația De Medicină Pentru Sănătate Publică, Programul De Suport al Pacienților Voluntar În SpitalCortul 148Voluntarii minunați, părăsesc saloanele spitalului și vin să se joace cu copiii la "ONGFest 2016"! De ce? Voluntarilor le place să iasă în aer liber și vor să se bucure de ultimele zile de primăvară; voluntarii vor să povestească oamenilor ce fac zi de zi la spital; voluntarii vor sa își mărească echipa (să recruteze noi membrii). Așadar, "VOLUNTAR ÎN SPITAL" vă așteaptă sâmbătă și duminică la ONGFest! Aduceți și copiii, vom picta magneței!
10:00-15:00Atelier de creațieAsociația Handicapaților Neuromotori Ialomița-SloboziaCortul 69Punem în aplicare terapia ocupațională prin confecționarea, la fața locului, de obiecte decorative folosind materiale reciclabile, ecologice cum ar fi sfoara, panza, carton, nasturi, ceară, vase de sticlă, sâmburi, flori uscate. Din toate acestea îmbinate cu priceperea membrilor organizației rezultă broșe, brățări, agrafe păr, tablouri, ornamente, coșulete cu flori, lumanari. Activitatea se desfășoară în aria cortului cu materiale puse la dispoziție de noi dar și cu materiale aduse de vizitator, pentru ca vizitatorii se implică activ în crearea de obiecte decorative la inspirația fiecăruia. Se face un schimb de idei și gusturi artistice în crearea de obiecte plăcute și folositoare. În cele doua zile ale evenimentului vom face și
doua demonstrații în cadrul ariei de evenimente nonformale.
10:00-18:00Workshop handmadeASLS România (Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Cortul 31Doritorii vor învăța sa facă brțări din material textil (ațe), precum și figurine origami formate din module de hârtie.
10:00-18:00Atelier de caligrafie (a lmbilor străine)ASLS România (Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Cortul 31Avem pregatite materiale pentru ca voluntarii ASLS să scrie numele doritorilor în limbi străine (care au alfabetul diferit de cel latin), cum ar fi araba, japoneza, rusa, chineza. Așa, cei interesați de limbile străine și de caligrafia acestora să plece de la cortul nostru cu numele lor scris în mod unic.
10:00-18:00Workshop-uri de limbi străineASLS România (Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Cortul 31Vor fi mai mulți voluntari disponibili care îi vor învăța pe cei doritori alfabetul unei limbi străine, cuvinte și expresii uzuale, precum și noțiuni de cultură legate de limba/țara respectivă.
10:00-18:00Concursuri de cultură generalăASLS România (Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Cortul 31Vizitatorii pot participa la concursuri de cultură generală, câștigând diferite premii în funcție de numărul de răspunsuri corecte. Concursurile vor avea loc la cortul nostru. Nu e nevoie de preînscriere, concursurile se vor face pe loc.
10:00-18:00Quiz cu premii - cultură generală / cunoștințe lingvisticeAsociația Language Exchange BucharestCortul 40La cortul 40, participanții pot răspunde la quiz-uri cu întrebări de cultură generală despre cele 14 limbi străine pentru care organizăm cluburi de conversație și țările în care acestea se vorbesc. Cunoștințele vor fi răsplătite cu premii, câștigătorii fiind anunțați ulterior pe pagina noastră de Facebook.
10:00-18:00 Photo Action LingvisticAsociația Language Exchange BucharestCortul 40La cortul 40, doritorii pot face poze cu diverse cadre pe care sunt scrise expresii inedite în diferite limbi străine. Acestea vor fi postate ulterior într-un album dedicat ONGFest pe pagina de Facebook a organizației.
10:00-20:00 Activități pentru copiiAsociația ZenSpațiile verzi, pentru informații contactați Coordonatorul Activităților Nonformale / Staff ONGFestAteliere și jocuri pentru copii în domeniile: tir cu arcul, jocuri cu sfori și corzi etc.
10:00-20:00 ȘotroniaAsociația VolunDar"Facem vizibile motive de bucurie din viața oamenilor și ajutam părinții și societatea să crească copii pregătiți să devină adulți sănătoși, veseli și capabili să-și impună valoarea și valorile" - Acesta este obiectivul Asociației VolunDar, iar "Șotronia", "Veseli și Isteți" și "Tabăra Veselă" sunt campanii ale VolunDar prin care copiii și adulții, învață să se bucure de jocul real, readucand în actualitate mersul afară și jocul în fața blocului și casei, cu imensele avantaje de socializare, mișcare în aer liber, sănătate și veselie.
10:00-20:00 Un viitor mai bun pentru tinerii institutionalizațiAsociația The Social IncubatorCortul 41Un viitor mai bun pentru tinerii institutionalizați: dezbateri, informări.
10:00-20:00 Scriere de mesaje antirasisteAsociația Centrul Rromilor Amare RromentzaCortul 129Scriere de mesaje antirasiste.
10:00-20:00 Proiecție de filme care prezintă cultura și istoria rromilorAsociația Centrul Rromilor Amare RromentzaCortul 129Proiecție de filme care prezintă cultura și istoria rromilor.
10:00-20:00 Atelier de creațieAsociația Caritas BucureștiCortul 45Atelier de creație.
10:00-20:00 Activitati de constientizare si combatere a violentei domestice si de genCortul Stop Violența!Activitati de constientizare si combatere a violentei domestice si de gen.
10:00-20:00 Atelier Tai ChiFederația Națională a C.A.R.P.-urilor din RomâniaInformații la cortul 142Atelier Tai Chi.
10:00-20:00 Demonstrație osteopatieAsociatia OsteoReInformații la cortul 147Demonstrație osteopatie.
10:00-20:00 Prezentare produse de panificație și patiserieOrganizația Umanitară CONCORDIACortul 24Prezentare de produse de panificație și patiserie pregătite de Școala de Meserii CONCORDIA în cadrul cursurilor pentru brutari și patiseri.
10:00-20:00 Atelier Magia nisipului coloratAsociația Aura IonCortul 23Desenele cu nisip colorat, numite şi picturi cu nisip colorat, reprezintă arta de a turna nisip colorat pe o suprafaţă, având ca finalitate execuţia unui desen, pictură sau operă artistică. Vom avea planșe cu diverse modele, astfel fiecare participant își poate alege modelul pe care îl dorește și își poate exprima creativitatea folosind nisip de diferite culori.
10:00-20:00 Tir cu arculClubul Sportiv Olimpic TriumfCortul 94Tir cu arcul destinat tuturor participanților la ONGFest.
11:00-12:00 Fularul de la bunica - atelier de tricotaj intergeneraționalAsociația Niciodată Singur - Prietenii vârstnicilorCortul 132Atelierul de tricotaj se adresează vizitatorilor de toate vârstele, precum și altor reprezentanți ai ONG-urilor expozante. Este un cadru în care, punând în valoare abilitățile seniorilor, dorim să atragem atenția asupra singurătății la vârsta a III-a dar și să arătăm moduri simple de apropiere între oameni, între generații. În cursul atelierului, un grup de voluntari și seniori îi va invita, învăța și îndruma pe cei care doresc să tricoteze fulare vesele, care să le aducă amintiri frumoase sau noi lecții de viață.
11:00-13:00 Ateliere de creație pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3-12 aniAsociația M.A.M.E. Cortul 136Atelierele de creație pe care le vom susține împreună cu voluntarii organizației sunt urmatoarele: desen, pictură, colorat, colaj, origami, joc de rol.
11:00-13:00 "Mergem șnur din poartă-n poartă" - Grupurile de inițiativă din satele din sudul României colindă comunitatea ONG FestFundația PACTGrupurile de inițiativă comunitare din 10 sate din sudul României, susținute de Fundația PACT, vor colinda corturile de la ONG Fest pentru a împărtăși și a culege povești despre implicare în comunitate, pentru a schimba sfaturi și idei și a se împrieteni cu alte organizații. Între 11 și 13 grupul se va plimba pe la corturi: ne găsiți urmărind șnurul roșu.
11:00-13:00 Sport UnificatSpecial Olympics RomâniaInformații la cortul 54Sportul în aer liber și alături de prieteni vechi și noi ne face mai sănătoși, mai sociabili și mai încrezători. Iar sportul unificat - deschis tuturor indiferent de abilități și dizabilități - contribuie la integrarea în societate a persoanelor cu nevoi speciale. La ONGFest vom juca baschet împreună pentru a promova sportul pentru sănătate și integrare socială.
11:00-17:00 Umflă plămânul!Asociația Română a Bolnavilor de TuberculozăCortul 126Concurs de umflat baloane într-un număr dat de expiruri, câștigătorul fiind cel care umflă cel mai mult balonul în seria de participanți.
11:00-18:00 Desenează PlămânulAsociația Română a Bolnavilor de TuberculozăCortul 126Activitate dedicată copiilor participanți la festival în care le punem la dispoziție cretă pentru a crea desene pe asfalt, cât mai inventive și creative cu plămânii.
11:00-18:00 Testare pulmonară pentru fumătoriAsociația Română a Bolnavilor de TuberculozăCortul 126Activitatea este dedicată persoanelor fumătoare și presupune utilizarea smokerlyzer pentru măsurarea nivelului de monoxid de carbon din aerul expirat. Testarea este urmată de o scurtă consiliere în vederea renunțării la fumat.
11:00-19:00 Activități de consultanță în carierăAsociația P.A.S. spre DezvoltareCortul 53Activități de consultanță în carieră one-to-one - analiză CV și recomandări cu privire la redactarea CV-ului, diverse exerciții și chestionare de identificare a abilităților și aptitudinilor. Sesiuni de coaching one-to-one. Workshop „Cum ne prezentăm la un interviu. Tips & Tricks". Pe parcursul celor 2 ore, participanții vor primi, pe lângă sfaturi și tactici utile de cum să se prezinte la interviu, un feedback autentic de la un agajator (reprezentant: partener fondator firma ANTHOM SOFTWARE - domeniu de activitate: IT) pentru a ințelege cum le sunt percepute răspunsurile pe care le dau și cum le-ar putea îmbunătăți pentru viitor. Va fi o activitate în cadrul căreia participanții vor învăța prin jocuri de rol și vor experimenta concret cum se desfășoară un interviu de angajare.
11:30-12:30 Atelier de face-paintingAsociația de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie ActivityCortul 19Prin culoare și veselie ne propunem să aducem cât mai multe zâmbete copiilor și părinților. Culorile folosite pentru pictură pe față sunt testate dermatologic, hipoalergenice, fără parfum și se pot îndepărta ușor de pe piele, cu apă și săpun.
12:00-12:05 Roll CallAIESECZona NonformalaFlash Mob powered by AIESEC.
12:00-13:30 Atelier de creație ATTUAsociația Țara Tinerilor UnițiCortul 144Ai vrut verodată să socializezi şi în acelaşi timp să-ţi creezi un obiect numai al tau? Noi te învăţăm gratuit cum să faci asta în cadrul unui atelier de creație de 4 ore. Asociația Țara Tinerilor Uniți organizează în cadrul ONGFest ateliere de creație/workshop-uri unde poţi deveni creativ personalizând un obiect numai pentru tine. Puteţi evada într-o ambianţă de culoare, creaţie şi design, căci pe parcursul a 4 ore vei putea învăţa alături de colegii noștri, traineri cu experienţă și creatori a sute de modele, cum să îţi făureşti obiecte unice pentru tine și prietenii tăi, ce culori şi ce tehnici sa foloseşti pentru a îți realiza singur un obiect preferat şi să îţi uimeşti prietenii cu creaţiile tale. Nimeni nu va putea să te mai imite! Lucrările realizate în cadrul atelierelor rămân la voi.
12:00-14:00 Vârsta a treia printre culoriFederația Națională a C.A.R.P.-urilor din RomâniaCortul 142În cadrul activității, beneficiarii seniori vor picta mici tablouri, care vor ilustra peisaje de primavară din natura înconjurătoare. Vizitatorii și organizațiile participante pot interacționa cu seniorii noștri și chiar pot lua parte la activitatea noastră.
12:00-19:00 Mesaje cu putereAsociaţia I.M.P.A.C.T. – Iniţiativa pentru Maturizare, Prevenţie, Asistare, Consiliere şi TrainingCortul 140„Mesaje cu putere" este un atelier ce adună mesaje de la persoane care au depășit situații dificile în viața și deschide campania „Suntem cu tine", dedicată persoanelor diagnosticate cu cancer de col uterin sau cancer de sân.
12:00-20:00 Adevăr sau Provocare - Comunicare în sexualitateFundaţia Tineri pentru TineriInformații la cortul 133 Propunem un concurs amuzant prin care comunicăm despre lucruri legate de sexualitate. Mare parte dintre problemele sexuale ar putea fi prevenite sau rezolvate printr-o comunicare deschisă și cinstită. Voluntarii Fundației Tineri pentru Tineri vor fi prezenţi în puncte specifice din spaţiul de desfăşurare al târgului, pregătiţi cu probe şi indicii pentru traseul concursului, iar la final participanţii sunt aşteptaţi la cortul organizaţiei cort (nr. 133) pentru a fi recompensaţi.
13:00-13:30Arte marțiale cu Teona (din partea ASLS)ASLS România (Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Aleea dintre corturile 32 si 33Teona va prezenta niște tehnici tradiționale de arte marțiale vietnameze, conform stilului Qwan Ki Do. Printre acestea se vor enumera lupte cu un adversar imaginar - Quen-uri, tehnici de arme tradiționale, mai precis "bastonul lung", Quenuri antice sau care imită animalele. Vizitatorii sunt încurajați să învețe unele dintre aceste tehnici.
13:00-14:00 Atelier de creațieAsociația Handicapaților Neuromotori Ialomița -SloboziaZona NonformalăPunem în aplicare terapia ocupațională prin confecționarea, la fața locului, de obiecte decorative folosind materiale reciclabile, ecologice, cum ar fi sfoara, pânza, carton, nasturi, ceară, vase de sticlă, sâmburi, flori uscate. Din toate acestea îmbinate cu priceperea membrilor organizației rezultă broșe, brățări, agrafe păr, tablouri, ornamente, coșulete cu flori, lumânări. Activitatea se desfașoară în aria cortului cu materiale puse la dispoziție de noi dar și cu materiale aduse de vizitator pentru că vizitatorii se implică activ în crearea de obiecte decorative la inspirația fiecăruia. Se face un schimb de idei și gusturi artistice în crearea de obiecte plăcute și folositoare. În cele două zile ale evenimentului vom face și doua demonstratii în cadrul ariei de evenimente nonformale. Activitatile noastre nonformale se adreseaza atât organizațiilor participante interesate de aplicarea terapiei ocupaționale și vizitatorilor.
13:00-19:00Ateliere de limbajul semnelor Fundația Orange RomâniaCortul 114În fiecare oră vom derula pentru cine este interesat, ateliere de limbajul semnelor unde doritorii vor putea să învețe câteva elemente de limbaj mímico-gestual, vor învăța să se recomande, și vom face și un joc specific acestui limbaj. Atelierul este susținut de partenerii noștri de la Asociația Interpreților în Limbaj Mimico gestual.
14:00-17:00 Atelier de autoapărare de bază pentru femeiClubul Sportiv Olimpic TriumfInformații la cortul 94Atelier de autoapărare de bază pentru femei
14:30-15:00 Discover the worldAIESECInformații la cortul 127Vom avea invitați niște studenți internaționali care vor prezenta câteva informații despre țara lor, iar publicul va trebui să ghiccească despre ce țară este vorba.
15:00-15:05 Roll CallAIESECZona NonformalăFlash Mob powered by AIESEC.
15:00-15:45 Atelier de dans armânescComunitatea Armână din România - Filiala BucureștiCortul 37Un grup de tineri armâni din cadrul CTArm va învăța publicul doritor câțiva pași simpli de dans pe muzică armânească.
15:00-16:00 Pastila de limbi străineAsociația Language Exchange BucharestCortul 40Activitatea constă în organizarea de jocuri interactive, tongue twisters în diferite limbi străine, precum și o minisesiune de expresii uzuale în limbi precum arabă, rusă, spaniolă pentru începători etc.
15:45-16:45Atelier de dans grecesc și japonezASLS România (Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Aleea dintre corturile 32 si 33Doi voluntari le vor arăta doritorilor un dans grecesc și unul japonez.
16:00-16:30 Global challengeAIESECZona NonformalăVom organiza o activitate în care participanții vor fi implicați într-un concurs de darts.
16:00-18:00 Ateliere de creație pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3-12 aniAsociația M.A.M.E. Cortul 136Atelierele de creație pe care le vom susține împreună cu voluntarii organizației sunt urmatoarele: desen, pictură, colorat, colaj, origami, joc de rol.
17:00-18:00 Despre TBC cu Paula RusuAsociația Română a Bolnavilor de TuberculozăCortul 126Sesiune de informare către publicul general în care Paula Rusu, în calitate de Ambasador al pacienților de tuberculoză vorbește despre experiența prin care a trecut, susține argumentul combaterii stigmatului pacienților afectați și militează pentru incluziunea socială.
18:00-18:05 Roll CallAIESECZona NonformalăFlash Mob powered by AIESEC.
19:00-19:40 Cruising the parkAsociația Green BombersPunct de start Piața Charles de Gaulle, punct de oprire cortul 93Cruising the park este un eveniment în care îi invităm pe cei pasionați de role, cruisere și longboarding să ni se alăture într-o plimbare în parc. Aceasta are ca scop consolidarea comunității de pasionați ai mijloacelor de transport alternativ și de a creea pe viitor evenimente pe aceasta secțiune.
PROGRAM ACTIVITĂȚI NONFORMALE ONGFest | Duminică, 22 mai
Când?Ce?Cine?Unde?Detalii
10:00-12:00 Atelier de pictură (magneți) cu Voluntar în SpitalAsociația De Medicină Pentru Sănătate Publică, Programul De Suport al Pacienților Voluntar În SpitalCortul 148Voluntarii minunați, părăsesc saloanele spitalului și vin să se joace cu copiii la "ONGFest 2016"! De ce? Voluntarilor le place să iasă în aer liber și vor să se bucure de ultimele zile de primăvară; voluntarii vor să povestească oamenilor ce fac zi de zi la spital; voluntarii vor sa își mărească echipa (să recruteze noi membrii). Așadar, "VOLUNTAR ÎN SPITAL" vă așteaptă sâmbătă și duminică la ONGFest! Aduceți și copiii, vom picta magneței!
10:00-13:00 Schimbările climaticeAsociația Zonta Club PloieștiCortul 18Vom juca un joc despre schimbările climatice și cât de pregătiți suntem.
10:00-14:00 Atelier de creațieAsociația Handicapaților Neuromotori Ialomița-SloboziaCortul 69Punem în aplicare terapia ocupațională prin confecționarea, la fața locului, de obiecte decorative folosind materiale reciclabile, ecologice cum ar fi sfoara, panza, carton, nasturi, ceară, vase de sticlă, sâmburi, flori uscate. Din toate acestea îmbinate cu priceperea membrilor organizației rezultă broșe, brățări, agrafe păr, tablouri, ornamente, coșulete cu flori, lumanari. Activitatea se desfășoară în aria cortului cu materiale puse la dispoziție de noi dar și cu materiale aduse de vizitator, pentru ca vizitatorii se implică activ în crearea de obiecte decorative la inspirația fiecăruia. Se face un schimb de idei și gusturi artistice în crearea de obiecte plăcute și folositoare. În cele doua zile ale evenimentului vom face și
doua demonstrații în cadrul ariei de evenimente nonformale.
10:00 - 15:00Ateliere de limbajul semnelor Fundația Orange RomâniaCortul 114În fiecare oră vom derula pentru cine este interesat, ateliere de limbajul semnelor unde doritorii vor putea să învețe câteva elemente de limbaj mímico-gestual, vor învăța să se recomande, și vom face și un joc specific acestui limbaj. Atelierul este susținut de partenerii noștri de la Asociația Interpreților în Limbaj Mimico gestual.
10:00-16:00Workshop handmadeASLS România (Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Cortul 31Doritorii vor învăța sa facă brțări din material textil (ațe), precum și figurine origami formate din module de hârtie.
10:00-18:00Atelier de caligrafie (a lmbilor străine)ASLS România (Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Cortul 31Avem pregatite materiale pentru ca voluntarii ASLS să scrie numele doritorilor în limbi străine (care au alfabetul diferit de cel latin), cum ar fi araba, japoneza, rusa, chineza. Așa, cei interesați de limbile străine și de caligrafia acestora să plece de la cortul nostru cu numele lor scris în mod unic.
10:00-18:00Concursuri de cultură generalăASLS România (Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Cortul 31Vizitatorii pot participa la concursuri de cultură generală, câștigând diferite premii în funcție de numărul de răspunsuri corecte. Concursurile vor avea loc la cortul nostru. Nu e nevoie de preînscriere, concursurile se vor face pe loc.
10:00-18:00Workshop-uri de limbi străineASLS România (Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Cortul 31Vor fi mai mulți voluntari disponibili care îi vor învăța pe cei doritori alfabetul unei limbi străine, cuvinte și expresii uzuale, precum și noțiuni de cultură legate de limba/țara respectivă.
10:00-18:00 Scriere de mesaje antirasisteAsociația Centrul Rromilor Amare RromentzaCortul 129Scriere de mesaje antirasiste.
10:00-18:00 Proiecție de filme care prezintă cultura și istoria rromilorAsociația Centrul Rromilor Amare RromentzaCortul 129Proiecție de filme care prezintă cultura și istoria rromilor.
10:00-18:00 Un viitor mai bun pentru tinerii institutionalizațiAsociația The Social IncubatorCortul 41Dezbateri și informări.
10:00-18:00 Activități pentru copiiAsociația ZenSpațiile verzi, pentru informații contactați Coordonatorul Activităților Nonformale / Staff ONGFestAteliere și jocuri pentru copii în domeniile: tir cu arcul, jocuri cu sfori și corzi etc.
10:00-18:00 Activitati de constientizare si combatere a violentei domestice si de genCortul Stop Violența!Activitati de constientizare si combatere a violentei domestice si de gen.
10:00-18:00 Arta. Tradiție. Moștenire IudaicaFederația Comunitatilor Evreiești din Romania – Cultul MozaicCortul DiversitățiiScriere în limba ebraică pe obiecte de decor, suveniruri și simboluri iudaice, Ierusalim, orașul de aur, cântam împreuna – cântecele bucuriei si ale păcii, bucătăria lui Miriam – gastronomie evreiască (humantas, challah – pâine rituală evreiască, lekeh, sashutka, falafel).
10:00-18:00 Atelier de creațieAsociația Caritas BucureștiCortul 45Atelier de creație.
10:00-18:00 Artă și Tradiții IudaiceFundatia Filderman Pentru Educatie, Cultura, Formare Profesionala , Servicii Sociale Si Medicale, Timp Liber Si MediaCortul DiversitățiiPictură pe lemn, simboluri iudaice, confecționare obiecte cu simboluri din iudaism, gastronomie evreiască.
10:00-18:00 Atelier Tai ChiFederația Națională a C.A.R.P.-urilor din RomâniaInformații la cortul 142Atelier Tai Chi.
10:00-18:00 Tir cu arculClubul Sportiv Olimpic TriumfCortul 94Tir cu arcul destinat tuturor participanților la ONGFest.
10:00-18:00 Quiz cu premii - cultură generală / cunoștințe lingvisticeAsociația Language Exchange BucharestCortul 40La cortul 40, participanții pot răspunde la quiz-uri cu întrebări de cultură generală despre cele 14 limbi străine pentru care organizăm cluburi de conversație și țările în care acestea se vorbesc. Cunoștințele vor fi răsplătite cu premii, câștigătorii fiind anunțați ulterior pe pagina noastră de Facebook.
10:00-18:00 Demonstrație osteopatieAsociatia OsteoReInformații la cortul 147Demonstrație osteopatie.
10:00-18:00 Prezentare produse de panificație și patiserieOrganizația Umanitară CONCORDIACortul 24Prezentare de produse de panificație și patiserie pregătite de Școala de Meserii CONCORDIA în cadrul cursurilor pentru brutari și patiseri.
10:00-18:00 Atelier Magia nisipului coloratAsociația Aura IonCortul 23Desenele cu nisip colorat, numite şi picturi cu nisip colorat, reprezintă arta de a turna nisip colorat pe o suprafaţă, având ca finalitate execuţia unui desen, pictură sau operă artistică. Vom avea planșe cu diverse modele, astfel fiecare participant își poate alege modelul pe care îl dorește și își poate exprima creativitatea folosind nisip de diferite culori.
10:00-18:00 Photo Action LingvisticAsociația Language Exchange BucharestCortul 40La cortul 40, doritorii pot face poze cu diverse cadre pe care sunt scrise expresii inedite în diferite limbi străine. Acestea vor fi postate ulterior într-un album dedicat ONGFest pe pagina de Facebook a organizației.
11:00-11:45 Energie prin respirațieAsociația Română a Bolnavilor de TuberculozăCortul 126Respiră adânc și deschide ochii: fiecare celulă din corpul tău dorește să trăiască sănătos, cu vitalitate! Întregul tău organism depinde de oxigenarea pe care tu o faci secundă de secundă! Te invit să practici alături de mine secvențe de relaxare și tehnici de respirare care te vor ajuta să îți crești energia interioară și starea de sănătate! Vei fi ghidat pas cu pas, pentru a avea parte de un antrenament original, plin de energie și sănătate!
11:00-12:00 Atelier de creațieAsociația Handicapaților Neuromotori Ialomița -SloboziaZona NonformalăPunem în aplicare terapia ocupațională prin confecționarea, la fața locului, de obiecte decorative folosind materiale reciclabile, ecologice, cum ar fi sfoara, pânza, carton, nasturi, ceară, vase de sticlă, sâmburi, flori uscate. Din toate acestea îmbinate cu priceperea membrilor organizației rezultă broșe, brățări, agrafe păr, tablouri, ornamente, coșulete cu flori, lumânări. Activitatea se desfașoară în aria cortului cu materiale puse la dispoziție de noi dar și cu materiale aduse de vizitator pentru că vizitatorii se implică activ în crearea de obiecte decorative la inspirația fiecăruia. Se face un schimb de idei și gusturi artistice în crearea de obiecte plăcute și folositoare. În cele două zile ale evenimentului vom face și doua demonstratii în cadrul ariei de evenimente nonformale. Activitatile noastre nonformale se adreseaza atât organizațiilor participante interesate de aplicarea terapiei ocupaționale și vizitatorilor.
11:00-12:00 Fularul de la bunica - atelier de tricotaj intergeneraționalAsociația Niciodată Singur - Prietenii vârstnicilorCortul 132Atelierul de tricotaj se adresează vizitatorilor de toate vârstele, precum și altor reprezentanți ai ONG-urilor expozante. Este un cadru în care, punând în valoare abilitățile seniorilor, dorim să atragem atenția asupra singurătății la vârsta a III-a dar și să arătăm moduri simple de apropiere între oameni, între generații. În cursul atelierului, un grup de voluntari și seniori îi va invita, învăța și îndruma pe cei care doresc să tricoteze fulare vesele, care să le aducă amintiri frumoase sau noi lecții de viață.
11:00-13:00 Sport UnificatSpecial Olympics RomâniaInformații la cortul 54Sportul în aer liber și alături de prieteni vechi și noi ne face mai sănătoși, mai sociabili și mai încrezători. Iar sportul unificat - deschis tuturor indiferent de abilități și dizabilități - contribuie la integrarea în societate a persoanelor cu nevoi speciale. La ONGFest vom juca baschet împreună pentru a promova sportul pentru sănătate și integrare socială.
11:00-13:00 Ateliere de creație pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3-12 aniAsociația M.A.M.E. Cortul 136Atelierele de creație pe care le vom susține împreună cu voluntarii organizației sunt urmatoarele: desen, pictură, colorat, colaj, origami, joc de rol.
11:00-18:00 Desenează PlămânulAsociația Română a Bolnavilor de TuberculozăCortul 126Activitate dedicată copiilor participanți la festival în care le punem la dispoziție cretă pentru a crea desene pe asfalt, cât mai inventive și creative cu plămânii.
11:00-18:00 Testare pulmonară pentru fumătoriAsociația Română a Bolnavilor de TuberculozăCortul 126Activitatea este dedicată persoanelor fumătoare și presupune utilizarea smokerlyzer pentru măsurarea nivelului de monoxid de carbon din aerul expirat. Testarea este urmată de o scurtă consiliere în vederea renunțării la fumat.
11:00-19:00 Activități de consultanță în carierăAsociația P.A.S. spre DezvoltareCortul 53Activități de consultanță în carieră one-to-one - analiză CV și recomandări cu privire la redactarea CV-ului, diverse exerciții și chestionare de identificare a abilităților și aptitudinilor. Sesiuni de coaching one-to-one. Workshop „Cum ne prezentăm la un interviu. Tips & Tricks". Pe parcursul celor 2 ore, participanții vor primi, pe lângă sfaturi și tactici utile de cum să se prezinte la interviu, un feedback autentic de la un agajator (reprezentant: partener fondator firma ANTHOM SOFTWARE - domeniu de activitate: IT) pentru a ințelege cum le sunt percepute răspunsurile pe care le dau și cum le-ar putea îmbunătăți pentru viitor. Va fi o activitate în cadrul căreia participanții vor învăța prin jocuri de rol și vor experimenta concret cum se desfășoară un interviu de angajare.
12:00-12:05 Roll CallAIESECZona NonformalaFlash Mob powered by AIESEC.
12:00-13:00 Despre TBC cu Paula RusuAsociația Română a Bolnavilor de TuberculozăCortul 126Sesiune de informare către publicul general în care Paula Rusu, în calitate de Ambasador al pacienților de tuberculoză vorbește despre experiența prin care a trecut, susține argumentul combaterii stigmatului pacienților afectați și militează pentru incluziunea socială.
12:00-14:00 Creativitate la vârsta a treiaFederația Națională a C.A.R.P.-urilor din RomâniaCortul 142În cadrul activității, beneficiarii seniori vor confecționa, după tehnici specifice, bijuterii (papioane, broșe, coliere, brelocuri etc.) din materiale reciclabile. Vizitatorii și organizațiile participante vor avea posibilitatea să-și confecționeze diferite accesorii, învățând tehnica de la seniorii nostri.
12:00-18:00 Tangoul – artă urbanăeLIBERarteZona Nonformală, informații la cortul 99Expoziție inedită și flashmob de tango.
12:00-18:00 Adevăr sau Provocare - Comunicare în sexualitateFundaţia Tineri pentru TineriInformații la cortul 133 Propunem un concurs amuzant prin care comunicăm despre lucruri legate de sexualitate. Mare parte dintre problemele sexuale ar putea fi prevenite sau rezolvate printr-o comunicare deschisă și cinstită. Voluntarii Fundației Tineri pentru Tineri vor fi prezenţi în puncte specifice din spaţiul de desfăşurare al târgului, pregătiţi cu probe şi indicii pentru traseul concursului, iar la final participanţii sunt aşteptaţi la cortul organizaţiei cort (nr. 133) pentru a fi recompensaţi.
14:00-14:05 Roll CallAIESECZona NonformalăFlash Mob powered by AIESEC.
14:00-17:00 Atelier de autoapărare de bază pentru femeiClubul Sportiv Olimpic TriumfInformații la cortul 94Atelier de autoapărare de bază pentru femei
14:30-15:30Atelier de dans grecesc și japonezASLS România (Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)Aleea dintre corturile 32 si 33Doi voluntari le vor arăta doritorilor un dans grecesc și unul japonez.
15:00-15:30 Global challengeAIESECZona NonformalăVom organiza o activitate în care participanții vor fi implicați într-un concurs de darts.
15:00-16:00 Pastila de limbi străineAsociația Language Exchange BucharestCortul 40Activitatea constă în organizarea de jocuri interactive, tongue twisters în diferite limbi străine, precum și o minisesiune de expresii uzuale în limbi precum arabă, rusă, spaniolă pentru începători etc.
16:00-16:05 Roll CallAIESECZona NonformalăFlash Mob powered by AIESEC.
16:00-17:00 Atelier de creație - Plantăm dragoste pentru copiii specialiAsociația de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie ActivityCortul 19Vino alături de noi „să plantăm dragoste pentru copiii speciali”! Timp de 60 minute ne vom face noi prieteni alături de care vom picta, decupa, lipi și folosindu-ne imaginația, vom realiza cele mai vesele ghivece.
16:00-17:30 Atelier de creație ATTUAsociația Țara Tinerilor UnițiCortul 144Ai vrut verodată să socializezi şi în acelaşi timp să-ţi creezi un obiect numai al tau? Noi te învăţăm gratuit cum să faci asta în cadrul unui atelier de creație de 4 ore. Asociația Țara Tinerilor Uniți organizează în cadrul ONGFest ateliere de creație/workshop-uri unde poţi deveni creativ personalizând un obiect numai pentru tine. Puteţi evada într-o ambianţă de culoare, creaţie şi design, căci pe parcursul a 4 ore vei putea învăţa alături de colegii noștri, traineri cu experienţă și creatori a sute de modele, cum să îţi făureşti obiecte unice pentru tine și prietenii tăi, ce culori şi ce tehnici sa foloseşti pentru a îți realiza singur un obiect preferat şi să îţi uimeşti prietenii cu creaţiile tale. Nimeni nu va putea să te mai imite! Lucrările realizate în cadrul atelierelor rămân la voi.
16:00-18:00 Ateliere de creație pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3-12 aniAsociația M.A.M.E. Cortul 136Atelierele de creație pe care le vom susține împreună cu voluntarii organizației sunt urmatoarele: desen, pictură, colorat, colaj, origami, joc de rol.
17:00-17:45 Energie prin respirațieAsociația Română a Bolnavilor de TuberculozăCortul 126Respiră adânc și deschide ochii: fiecare celulă din corpul tău dorește să trăiască sănătos, cu vitalitate! Întregul tău organism depinde de oxigenarea pe care tu o faci secundă de secundă! Te invit să practici alături de mine secvențe de relaxare și tehnici de respirare care te vor ajuta să îți crești energia interioară și starea de sănătate! Vei fi ghidat pas cu pas, pentru a avea parte de un antrenament original, plin de energie și sănătate!