Program dezbateri

Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România | 21 - 22 mai 2016 | Bucureşti
PROGRAM DEZBATERI ONGFest | Sâmbătă, 21 mai
Cand?Cine?Ce?Unde?Detalii
10:00-19:00Reteaua Civica BucurestiTu cum ai vrea sa-ti petreci timpul liber in cartier? Vino la un sfat despre cartierul tau, problemele si oportunitatile luiCortul 68Colectam raspunsuri la aceasta intrebare pentru ca mai apoi sa le implementam in diverse cartiere bucureştene. Te invitam la cort sa discutam ce se poate imbunatati la tine in cartier si sa afli mai multe despre demersurile grupurilor Retelei in acest sens: activitati culturale, educative si de advocacy.
Vino sa afli despre proiecte in curs (Centrul Comunitar Tei, Centrul Comunitar Cinema Favorit, Agora Incotroceni si altele) si sa contribui si tu (activ) cu idei pentru dezvoltarea comunitatii din care faci parte! Aceasta este o initiativa a Grupurilor Civice membre ale Retelei, venita din dorinţa de a consolida comunitatile din cartiere si de a stimula implicarea si cetatenia activa.
10:00-19:00Asociatia The Social IncubatorOrientarea in carieraCortul 41Cum aflu ce imi doresc in viata si ce am de facut in aceasta privinta? O serie de workshop-uri si ateliere, incepand cu orele 13, 15 si 17, prin care transmitem publicului tanar o serie de instrumente ce fac mai usoara tranzitia catre o viata independenta.
Ce e un CV si cum se construieste? Ce este o scrisoare de intentie? Cum imi descopar vocatia? Cum devin si raman optimist? Cum sa am incredere in mine si in ceilalti? Este voluntariatul o oportunitate de cariera?
10:00-12:00Reteaua Civica BucurestiInitiative civice. Participarea cetatenilor la viata orasuluiCort dezbateri AGrupurile de initiativa civica membre ale retelei vor prezenta din experienta lor in ceea ce priveşte asigurarea participarii cetaţenilor la viata oraşului, accesul acestora la luarea deciziilor, crearea parteneriatului onest si responsabil intre cetatean si autoritatea publica locala.
Printre temele pe care le aducem in discutie: calitatea vietii in cartierele bucurestene, protejarea patrimoniului istoric şi cultural, protectia mediului si a spatiilor verzi, respectarea normelor de urbanism in dezvoltarea imobiliara a cartierelor.
10:00-11:30Asociatia "Institutul Verde"D-Talks (Development Talks)Cort dezbateri CSerie de conferinte care isi propune sa aduca in prim-planul opiniei publice teme de interes major pentru dezvoltarea durabila a societatii romanesti, urmarind cresterea numarului de tineri care stapanesc cu adevarat notiunea de dezvoltare durabila si schimbarea comportamentului cotidian din acest punct de vedere.
10:00-11:00Fundatia GimmyniDeschidem inimi si mintiCort dezbateri BCand o usa a fericirii se inchide, o alta se deschide dar de multe ori ne uitam atat de mult la usa inchisa, incat nu o vedem pe cea care a fost deschisa pentru noi.
Ce ar fi sa gasim raspunsuri la urmatoarele intrebari: De cine mi-e dor? Unde mi-as dori sa ma intorc? In ce moment al vietii mele? Ce imagine imi aminteste de copilarie?
Prin urmare, pentru voi si cu voi organizam un workshop ce depaseste limitele simplei comunicari folosinnd o metoda ce insumeaza tehnicile psihologiei moderne (Points of you).
11:30-13:00Centrul pentru Inovare PublicaCetateni misteriosiCort dezbateri BCare este cea mai recenta interactiune cu o institutie publica? Cat de usor sau cat de greu ati obtinut o informatie de care aveati nevoie? Cum ati reactionat daca un serviciu public v-a dezamagit? Centrul pentru Inovare Publica lanseaza un mecanism de evaluare a serviciilor institutiilor, dupa modelul "mystery client", in care "cetatenii misteriosi" acceseaza serviciile autoritatilor, identifica blocajele procedurale sau de comunicare, pe care noi le vom transpune in recomandari care pot creste calitatea relatiei dintre cetatean si institutie. Pe durata intalnirii vom oferi detalii despre metoda prin care vrem sa responsabilizam autoritatile si va vom provoca sa identificam impreuna o lista a celor mai importante servicii care ar trebui imbunatatite.
11:45-12:30Asociatia OsteoReOsteopatia: 150 de ani de terapieCort dezbateri CO scurta introducere a osteopatiei ca medicina manuala holistica si activitatea Asociatiei OsteoRe.
12:00-14:00ARCA - Forumul Roman pentru Refugiati si MigrantiRefugiatii – pericol sau oportunitate? - dezbatere publicaCort dezbateri AVom pune in discutie temele care genereaza frica in randul societatii romanesti privind refugiatii si islamizarea, vom prezenta istoria si motivele pentru care refugiatii isi parasesc tara de origine si vom explica cum, ceea ce acum pare a fi un pericol, de fapt reprezinta o oportunitate pentru Romania.
Evenimentul se adreseaza atat organizatiilor participante cat si vizitatorilor. Pe parcursul evenimentului vom distribui gratuit "Refugees - Facts and Solutions" - cercetare privind refugiatii, traficul de fiinte umane catre Europa cat si despre potentiale solutii privind criza refugiatilor. Dezbatere publica deschisa tuturor persoanelor care au nedumeriri, intrebari sau temeri legate de refugiati.
12:00-14:00Reteaua Civica BucurestiSimulare Forum de Candidati la Primaria Capitalei si demonstratie de Protectia Consumatorului de Politica in perioada electoralaIn fata cortului 68Cu o saptamana inainte de primul Forum de Candidaţi la Primaria Capitalei organizat de catre cetaţeni, te invitam sa afli mai multe despre cum se va desfaşura acesta, despre temele de interes pe care le aduce in discuţie şi sa vii şi tu cu intrebari pentru candidaţii care vor participa la forum.
Şi deoarece campania electorala este la jumatate, poţi invaţa de la profesioniştii in „Protecţia Consumatorului de Politica” cum se face o analiza Factual(a) a declaratiilor candidatilor la alegerile locale, prin demo-urile live facute de echipa Factual.
13:00-15:00Fundatia PACTDezbatere: Asteptarile grupurilor de initiativa din comunitatile rurale in relatie cu autoritatile publiceCort dezbateri BMembri ai grupurilor de initiativa sustinute de Fundatia PACT din 10 comunitati rurale si alti invitati vor povesti despre experientele lor de interactiune cu autoritatile locale in scopul rezolvarii unor probleme din propriile comunitati, si vor discuta despre principalele lor asteptari de la viitorii alesi locali.
13:00-14:00Asociatia Tara Tinerilor UnitiBucuria faptelor buneCort dezbateri CDezbaterea isi propune sa aduca in prim plan motivele pentru care azi mai facem fapte bune, cum putem promova astfel de actiuni si beneficiile la nivel social si psihologic pe care le aduc faptele bune. In cadrul intalnirii vom explora ce presupune a face voluntariat si beneficiile pe care ni le aduce o astfel de fapta. Vorbitor: Boldica Andreea Angelica, socio- psiholog.
14:00-16:00MRC - Median Research CentreLess Hate, More Speech: jurnalistii si colaborarea in proiectele ONGCort dezbateri AO discutie intre ONG-isti si jurnalisti care porneste de la experienta proiectelor facute impreuna si reflecta asupra nevoilor si posibilitatilor de colaborare.
14:00-15:00AIESECGlobal Development GoalsCort dezbateri CVom prezenta agenda de dezvoltare durabila a Natiunilor Unite pentru 2030 si vom concepe impreuna cu participantii cateva proiecte care ar putea fi implementate in viitorul apropiat.
15:00-17:00Asociatia CaruselSexul comercial: stigma si marginalizareCort dezbateri BSeminarul isi doreste sa aduca in discutie problemele cu care se confrunta persoanele care practica sexul comercial, cat si serviciile de sprijin disponibile, adresate acestora. Scopul nostru este de a face cunoscute rezultate cercetarii „Sexul comercial: stigma si marginalizare”, realizata de catre Asociatia Carusel in anul 2015, in Bucuresti, cat si de a familiariza organizatiile participante la ONG Fest si alti vizitatori cu serviciile de suport disponibile pentru persoanele care practica sexul comercial, dar si cu necesitatea finantarii acestora din sistemul public.
15:00-17:00Asociatia Centrul de Studii in Idei Politice- CeSIPBucuresti- oras distopic? Intre fictiune si realitateCort dezbateri CProblema pusa in dezbatere este impactul psihologic al orasului Bucuresti asupra oamenilor - cum afecteaza efectiv arhitectura si organizarea orasului comportamentul si modul de raportare al oamenilor la mediul urban.
Acest eveniment porneste de la ipoteza ca Bucurestiul este un oras distopic care ne afecteaza. La sfarsitul dezbaterii ne dorim sa avem 3 tabere: 1. Da, Bucurestiul este distopic si are nevoie de reconstructie; 2.Nu, Bucurestiul nu este distopic si este ok asa cum este; 3.Nu, Bucurestiul nu este distopic, dar are nevoie de reconstructie si reorganizare.
Printre vorbitori: Alex Iacob Reptilianul- explorator urban, blogger, jurnalist.
15:00-16:30Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii CivileModele de inovare civica din Republica Moldova Casa ONUIn pofida unui context socio-politic mai degraba nefavorabil (sau poate datorita acestuia), in Republica Moldova au aparut in ultimii ani initiative inovative in sfera civica. Aceste exemple raman necunoscute publicului si practicienilor din Romania si Uniunea Europeana, in randul carora persista perceptia ca transferul de expertiza nu poate fi decat unidirectional, dinspre spatiul Uniunii Europene catre tarile din vecinatatea estica. Acest seminar vizeaza sa aduca in atentia publicului exemple de initiative civice interesante care sunt utile si replicabile in Romania si alte tari din Uniunea Europeana.
15:30-17:30VK SOCCER - PROGRESULSocializarea prin sport. Elemente inovatoare de combatere a discriminariiInstitutul Diplomatic RomanPentru eliminarea discriminarii din sport, vizam educarea partilor implicate in activitati sportive (jucatori, antrenori, arbitrii etc.) referitor la existenta discriminarii in sport, a modului negativ in care ea ii afecteaza pe plan social si personal pe cei cazuti victime ale discriminarii si metode de stopare a fenomenului de la cele mai fragede varste.
Vorbitori: jurnalisti si realizatori emisiuni tv, personalitati din fotbal, presedintele UNSR, Nicolae Tunsoiu.
16:00-17:00Ministerul Tineretului si SportuluiM-am votarat! Campania #primaoara In fata cortului Administratie deschisa cetatenilorDezbatem si cream impreuna. De ce sa se vorbeasca mai mult la timpul prezent despre tineri, nu numai la viitor? De ce sa participe tinerii in procesul de luare a deciziilor, nu doar la actiuni de strada? De ce sa existe o prezenta mai mare la vot? Informeaza-te si actioneaza! Incurajeaza primul vot.
16:00-17:00Asociatia Europa DigitalaMasura 201 WEB - ONGCort dezbateri ADomeniul dezbaterii este promovarea on-line a ONG-urillor, scopul fiind acoperirea unui segment cat mai mare din sectorul civic privind activitatile ONG-urilor. Punctele cheie vor urmari impactul oportunitatilor dedicate sectorului ONG prin diferite programe in vederea atingerii scopului fiecarui ONG, si a beneficiarilor acestor programe. Vorbitor: Lucut Remus - CIO Asociatia Europa Digitala.
17:00-18:30Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog CivicDezbatere: Tehnologie si inovare pentru accesul cetatenilor la informatii utile si relevante din administratia publicaCort dezbateri BLa inceputul lunii mai, Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic a lansat in dezbatere publica proiectul de Hotarare a Guvernului pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001, continuand astfel demersurile pentru actualizarea cadrului normativ si deschiderea guvernarii catre cetateni. Dezbaterea de fata isi propune sa supuna atentiei organizatiilor societatii civile si cetatenilor urmatoarele intrebari: Cum ajungem sa furnizam informatii relevante privind activitatea curenta a adminstratiei? In ce masura noile tehnologii si inovarea pot conduce catre cresterea implicarii cetatenilor in procesul decizional? Cum facem trecerea de la informare la implicare si colaborare?
17:00-19:00Asociatia MozaiQ si Asociatia LindenfeldSeminar #TheHouse - Centru Comunitar LGBTCort dezbateri CFie ca esti prieten, coleg, parinte al unei persoane LGBT+ sau doar o persoana interesata de tema diversitatii, afla mai multe despre identitatea de gen si orientarea sexuala in cadrul acestui seminar! Vom discuta, in plus, nevoile si realitatile comunitatii LGBT si cum, impreuna, putem contribui la sustinerea primei campanii pentru un Centru Comunitar LGBT din Romania!
Proiectul ”Equality Campaign '16 - Advocacy LGBT pentru alegerile locale si parlamentare din 2016” este implementat de catre Asociatia Lindenfeld impreuna cu partenerii Asociatia TRANSform si Community Voices Heard (SUA), cu sprijinul Asociatiei MozaiQ LGBT.
17:00-19:00Asociatia Societatea Culturala AromanaDezbaterea carţii "Armanjljii - Facts and Figures" - de Alexandru GicaCortul 56Prezentarea volumului si explorarea diverselor intrebari pe care le ridica.
17:00-18:00Asociatia Romania Connect 1990Metode de comunicare augmentativa si alternativaCort dezbateri AAtelierul isi propune sa prezinte participantilor metode de comunicare alternative. Prin mijloace simple sau mai complexe, participantii vor invata ce inseamna comunicarea si vor face diferenta intre verbalizare si comunicarea prin exemple concrete. Domeniul atelierului este vorbire si limbaj, iar acesta se adreseaza parintilor si specialistilor care lucreaza cu persoane cu deficiente de vorbire. Vorbitori: Silvia Scarlat, Monica Cohal, Eliza Stefan si Amalia Ionescu.
18:00-18:40Asociatia de Interventie Terapeutica pentru Copil si Familie "Activity"Cum pot sa-mi imbunatatesc relatia cu propriul copil?Cort dezbateri AUneori, ca parinti sau ca specialisti (educatori, profesori) avem tendinta sa pedepsim copiii crezand ca asa vom reusi sa corectam comportamentele problematice ale acestora. Pedepsind copiii nu facem decat sa-i indepartam si mai mult de noi si sa ne stricam astfel relatia cu acestia. Este foarte important ca inainte de a incepe o interventie de corectare a comportamentelor indezirabile sa invatam sa construim si sa pastram o relatie sanatoasa, pozitiva cu proprii copii. Si despre cum putem sa facem acest lucru vom discuta pe larg in cadrul acestei dezbateri.
PROGRAM DEZBATERI ONGFest | Duminică, 22 mai
Cand?Cine?Ce?Unde?Detalii
10:00-19:00Reteaua Civica BucurestiTu cum ai vrea sa-ti petreci timpul liber in cartier? Vino la un sfat despre cartierul tau, problemele si oportunitatile luiCortul 68Colectam raspunsuri la aceasta intrebare pentru ca mai apoi sa le implementam in diverse cartiere bucureştene. Te invitam la cort sa discutam ce se poate imbunatati la tine in cartier si sa afli mai multe despre demersurile grupurilor Retelei in acest sens: activitati culturale, educative si de advocacy.
Vino sa afli despre proiecte in curs (Centrul Comunitar Tei, Centrul Comunitar Cinema Favorit, Agora Incotroceni si altele) si sa contribui si tu (activ) cu idei pentru dezvoltarea comunitatii din care faci parte! Aceasta este o initiativa a Grupurilor Civice membre ale Retelei, venita din dorinţa de a consolida comunitatile din cartiere si de a stimula implicarea si cetatenia activa.
10:00-19:00Asociatia The Social IncubatorOrientarea in carieraCortul 41Cum aflu ce imi doresc in viata si ce am de facut in aceasta privinta? O serie de workshop-uri si ateliere, incepand cu orele 13, 15 si 17, prin care transmitem publicului tanar o serie de instrumente ce fac mai usoara tranzitia catre o viata independenta.
Ce e un CV si cum se construieste? Ce este o scrisoare de intentie? Cum imi descopar vocatia? Cum devin si raman optimist? Cum sa am incredere in mine si in ceilalti? Este voluntariatul o oportunitate de cariera?
10:00-12:00Federatia VOLUMCertificatul de Voluntariat VoluntPass - Pasi in eliberarea certificatului obligatoriu prin Legea voluntariatului 78/2014Cort dezbateri AConform legii voluntariatului 78/2014 voluntariatul este considerat experienta profesionala daca activitatea de voluntatiat este efectuata in domeniul studiilor pe care voluntarul le urmeaza. Pentru a veni in sprijinul acestui aspect, Federatia VOLUM a creat un Certificat de Voluntariat VoluntPass, impreuna cu colaboratori si experti in domeniu. Certificatul este insotit de un Supliment care specifica mult mai clar rezultatete invatarii dobandite prin voluntariat si cuprinde principalele referentiale privind categoriile de competente cu care se opereaza in sistemele formale de educatie si formare profesionala. In cadrul atelierului vom prezenta in detaliu Certificatul de Voluntariat VoluntPass si pasii pe care o organizatie trebuie sa ii urmeze pentru eliberarea acestuia: pasi ce tin de managementul voluntarilor si pasi tehnici de eliberarea online a acestuia, de pe platforma hartavoluntariatului.ro. Acest atelier este in special dedicat coordonatorilor de voluntari, responsabilor de voluntari, coordonatorilor de activitate, persoanelor care sunt in stransa legatura cu gestionarea voluntarilor si eliberarea certificatelor de voluntariat, nu voluntarilor care vor sa obtina un certificat de voluntariat.
10:00-10:40Asociatia de Interventie Terapeutica pentru Copil si Familie "Activity"Cum sa cresc un copil fericit? Relatie si atasamentCort dezbateri BAceasta este o intrebare pe care de multe ori si-o pun atat parintii, cat si cei care se pregatesc sa aibe un copil. Modelul de atasament de care ai avut parte in copilarie poate influenta modelul de atasament pe care copilul tau il va dezvolta cu tine si cu alte persoane semnificative din viata lui. Atasament securizant, evitant, ambivalent sau dezorganizat? Workshop-ul de fata isi propune sa te ajute sa intelegi tipul de atasament de care ai avut parte in copilarie, iar in cazul in care relationarile timpurii au fost problematice, relatiile de adult sau modelul pe care il aratam copilului pot oferi o alta sansa.
10:30-11:15Asociatia Autism Baia MareCum pot fi integrati copiii cu autism in viata comunitatii?Cort dezbateri CVom prezenta pe scurt cateva lucruri despre tulburarile de spectru autist, aspecte de retinut in interactiunea cu un copil cu autism si actiunile pe care Autism Baia Mare le intreprinde pentru a facilita participarea copiilor la viata comunitatii: acces la diverse activitati in comunitate, activitati sportive si de recreere. Seminarul se adreseaza publicului larg.
11:00-11:30Clubul Sportiv Olimpic TriumfDezvoltare personala prin karate traditionalCort dezbateri BAtelierul este destinat copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani, fiind sustinut de Marian Alexandru Stoican - instructor de karate goju-ryu okinawa.
11:30-12:30Asociatia OsteoReLa ce foloseste osteopatia: tehnici si indicatiiCort dezbateri CPrezentarea teoretica si practica a osteopatiei, indicatii terapeutice si tehnice.
12:00-14:00Asociatia ActiveWatch si Asociatia pentru Tranzitie UrbanaPactul pentru Bucuresti 1 & 2 - "platforma electorala" a societatii civileCort dezbateri APactul pentru Bucuresti, document creat de Platforma pentru Bucuresti (coalitie formata din peste 20 de organizati non-guvernamentale), cu cuprindea, atat in 2008, cat si in 2012 (momente electorale) prioritatile pentru Bucuresti din perspectiva organizatiilor non-guvernamentale. Dezvoltarea durabila a capitalei presupune o abordare integrata, care a fost sustinuta in aceste documente - Pactul 1 si Pactul 2, prin urmatoarele capitole: buna guvernare, planificare urbana, protectia patrimoniului, mediu si mobilitate durabila, protectie sociala. In cadrul atelierului vom prezenta aceste continuturi, avand in vedere ca noi le consideram valabile si necesare pentru Bucuresti. Prin aceste documente, ne-am dorit o abordare constructiva prin initierea unui dialog si prin oferirea de sprijin pentru o relatie de cooperare intre societatea civila si mediul politic.
12:00-14:00Asociatia P.A.S. spre DezvoltareAltfel de predare. Creativa si interactivaCort dezbateri BScopul nostru este imbunatatirea calitatii procesului instructiv-educativ, prin promovarea unui caracter activ-participativ intre profesor si elev si cu reala valoare de formare a personalitatii elevului. Iar obiectivul nostru este utilizarea de catre cadrele didactice din invatamantul preuniversitar a metodelor nonformale/conexe in predarea orelor de curs. Educatia nonformala se adapteaza usor la orice schimbare socio-economica si culturala, punand accentul pe dezvoltarea competentelor elevilor/participantilor si nu neaparat pe furnizarea de informatii acestora, pregatindu-i astfel pentru orice viitor posibil.
13:00-14:00Asociatia Four ChangeAtelier "ONG-istele schimba lumea"Cort dezbateri CIn cadrul Atelierului "ONG-istele schimba lumea" vom discuta cu femei de succes din mediul ONG despre cum este sa fii artizanul FAPTElor BUNE in comunitate. Succesul mediului neguvernamental este datorat de foarte multe ori prezentelor feminine, fie ca vorbim despre presedinte de organizatie, coordonator de comunicare sau responsabil servicii sociale. Femeile din mediul ONG arata compasiune fata de beneficiari, rezolvand problemele acestora, dar in acelasi timp coordoneaza campanii nationale de lobby si advocacy sau campanii de strangere de fonduri. Indiferent de pozitia pe care o au, ONG-istele sunt un exemplu de profesionalism care trebuie promovat in orice comunitate.
14:00-16:00Asociatia pentru Relatii ComunitareTendinte ale comportamentului filantropic in Romania: sunt romanii zgarciti sau generosi? Implicati sau nepasatori?Cort dezbateri BVa invitam sa raspundem acestor intrebari pe baza informatiilor rezultate din doua studii asupra comportamentului donatorilor individuali si al sectorului de afaceri realizate la inceputul anului 2016 de catre Asociatia pentru Relatii Comunitare cu sprijinul EEA Grants prin Fondul ONG. Dezbaterea isi propune sa ofere raspunsuri practice pentru atragerea de fonduri in comunitate a organizatiilor prezente la ONGFest si pentru campaniile lor de comunicare.
14:00-15:00AIESECEXperience around the worldCort dezbateri AUn fost participant al programelor desfasurate de AIESEC va prezenta experienta sa in strainatate, va va raspunde intrebarilor legate de programele AIESEC si va prezenta oportunitatile pe care le puteti avea pe parcursul verii.
14:00-15:00PATRIRAtelier despre transformarea nonviolenta a conflictelorCort dezbateri CEste un atelier in care vom clarifica diferenta dintre violenta si conflict si vom discuta despre triunghiul violentei, triunghiul conflictului (metoda Transcend) si cum gasim solutii nonviolente in situatiile conflictuale.
15:00-17:00Asociatia Centrul de Studii in Idei Politice- CeSIPIslamofobia- un pas inapoi pentru democratie?Cort dezbateri ADemersul nostru va aduce in discutie o tema foarte actuala si importanta in contextul actual al crizei refugiatilor si poate constitui un punct de plecare pentru o campanie de informare si de sustinere a drepturilor omului. Scopul vizat este dat de investigarea si combaterea islamofobiei in societatea romaneasca de astazi. Puncte cheie: ce inteleg oamenii prin islam, cum privesc musulmanii, daca si de ce reprezinta o amenintare in ziua de astazi, cum isi manifesta atitudinile concret in societate, cum inteleg terorismul, libertatea de exprimare si confesiune religioasa.
15:00-16:00Asociatia "Zonta Club Ploiesti"Schimbarile climatice in viziunea tinerilorCort dezbateri CCum ne implicam pentru a diminua schimbarile climatice, ce putem face noi insine?
16:30-17:30Asociatia Bucurestiul TinerilorWorkshop-Cum sa comunici eficientCort dezbateri CScopul workshopului este de a ajuta participantii sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare, spre folosul societatii, in ideea inovarii civice. Vom atinge modul cum mass-media influenteaza comunicarea, ce tehnici se folosesc pentru a transmite mesajul corect si a fi inteles de interlocutor, limbajul non-verbal potrivit transmiterii mesajului. Vorbitorii vor fi 2 persoane care au absolvit in vara cursul "invata sa comunici eficient " realizat de asociatia noastra.
16:30-17:00Clubul Sportiv Olimpic TriumfDezvoltare personala prin karate traditionalCort dezbateri BAtelierul este destinat copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani, fiind sustinut de Marian Alexandru Stoican - instructor de karate goju-ryu okinawa.
17:00-18:30Desenam Viitorul TauImportanta Consiliului Tinerilor Institutionalizati in relatia cu institutiile de protectie specialaCort dezbateri ALa eveniment vor participa reprezentanti ai institutiilor de protectie a copilului, ONG-uri si mass-media, pentru a dezbate importanta Consiliului Tinerilor Institutionalizati.
17:00-18:30Asociatia studenteasca pentru cercetarea principiilor - “Ro CARP”Fericirea este o viata traita pentru ceilaltiCort dezbateri BScopul evenimentului este de a ajuta tinerii sa isi gaseasca principii solide pentru viata si a-si gasi scopuri pentru viitor. Participantii pot fi tineri pana in 26 de ani, interesati sa descopere ceva nou si sa aiba o minte deschisa.