ȘTIRI ONGFEST

Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România | 21 - 22 mai 2016 | Bucureşti
Întâlnirile de final

Întâlnirile de final

A șaptea ediție a ONGFest a cuprins din nou activități interactive. Concursuri și provocari, probe de tir cu arcul, ateliere de creație și desen au ocupat parcul Herăstrău și duminică. Vizitatorii au putut să se bucure de fiecare din acestea și să afle informații suplimentare despre proiectele non-profit atât din țară, cât și din afara ei.

Sărbătoarea ONG-urilor pe repeat

Sărbătoarea ONG-urilor pe repeat

Corturile ONG-urilor dau viață locului a doua zi la rând. Prânzul de dumincă a fost presărat cu activități practice și creative și pe parcursul ultimei zile a festivalului organizat în București. Parcul Herăstrău a fost din nou gazda evenimentului care se află anul acesta la a șaptea ediție. Din nou, scena amplasată la intrare a susținut activitățile și momentele de dans tradițional și oriental. Studenți și copii s-au implicat în înveselirea atmosferei și a participanților.

Atelierul de fapte bune prin dezbateri

Atelierul de fapte bune prin dezbateri

Cel mai mare festival de ONG-uri din România s-a adunat și anul acesta în parcul Herăstrău din București pentru distracție și activități creative, dar și pentru lucruri mai serioase Pe lângă atelierele diverse și plimbările de la un cort la altul, persoanele interesate au participat la dezbaterile pregătite pentru cele două zile. Teme ca manipularea, încrederea în candidații la Primăria Capitalei, informarea cetățenilor și tehnologie au fost centrul de interes pentru vizitatori.

ONG-urile și distracția de weekend

ONG-urile și distracția de weekend

Câteva stații de metrou sau tramvai despart bucureștenii de corturile ONG-urilor de anul acesta, din parcul Herăstrău. Încă de la intrare, se vede agolerația și curiozitatea. Scena amplasată special pentru spectacole și diferite momente de dans te întâmplină și îți face o promisiune de distracție pe parcursul celor două zile. Muzica dată tare îi convinge pe ceilalți să se apropie. Parcul este îmbrățișat de peste 150 de corturi de nunanțe roșiatice sau de culoarea cerului după ploaie. ONG-urile înscrise sunt atât din România, cât și din țări precum Polonia, Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovacia, Ungaria, Republica Moldova și Kosovo și au același scop: informarea oamenilor despre susținere și schimbare.

Cum inovăm împreună?

Cum inovăm împreună?

Anul acesta, ONGFest se desfășoară sub semnul inovării civice. Tema se referă la soluțiile adeseori inedite pe care ONG-urile românești le găsesc și le aplică pentru a avea un impact cât mai mare în comunitățile cu care lucrează, dar și la parteneriatele pe care le stabilesc cu companii sau instituții. „Cum inovăm împreună?” a fost întrebarea cheie a evenimentului de deschidere ONGFest 2016, desfășurat vineri, la Centrul „Tinerimea Română” și moderat de Mădălina Marcu, de la Asociația pentru Relații Comunitare.

Ce caută ONG-ul la Primărie? Așteptările societății civile de la autoritățile locale se dezbat la ONGFest 2016!

Ce caută ONG-ul la Primărie? Așteptările societății civile de la autoritățile locale se dezbat la ONGFest 2016!

Societatea civilă este în permanentă căutare de soluții inovatoare pentru ca cetățenii să fie din ce în ce mai mulțumiți de comunitățile lor. De multe ori, aceste soluții sunt la îndemâna ONGurilor care le propun. De și mai multe ori, aceste soluții ar putea fi cu ușurință facilitate sau chiar implementate de către autoritățile publice. Cu toate acestea, calitatea colaborării ONGurilor cu autoritățile variază foarte mult, de la an la an, de la nord la sud, de la sat la capitală.

Un festival pentru tineri

Un festival pentru tineri

ONGFest poate fi unul din locurile în care vei găsi idei practice despre cum îţi poţi descoperi vocaţia, cum construieşti un CV sau o scrisoare de intenţie în aşa fel încât locul de muncă mult visat să poată deveni realitate. Aici poţi găsi sprijin în a-ţi identifica scopurile pentru viitor şi a deprinde principii solide pentru viaţă. Cel puţin două dintre evenimentele propuse de către organizaţiile neguvernamentale sâmbătă, 21 mai, şi duminică, 22 mai, îţi oferă informaţii despre aceste subiecte.

ONGFest pentru copii și părinți

ONGFest pentru copii și părinți

Faptele bune se întâmplă lângă tine! Vino să le recunoşti adunate laolaltă în parcul Herăstrău, sâmbătă şi duminică, 21-22 mai 2016. Cu siguranţă vei întâlni persoane care îţi împărtăşesc grijile şi preocupările şi care îţi pot arăta cum schimbă lumea în bine. Poţi afla mai multe despre sănătate, cultură, siguranţă, mediul înconjurător, dezvoltare personală, parenting şi altele. Copiii, şi nu doar ei, sunt aşteptaţi la diferite activităţi distractiv-educative, precum ateliere de creaţie (pictură, modelaj în plastilină, colaj, origami), tir cu arcul, desene cu nisip, desene pe asfalt.

ONGFest pentru doamne şi domnişoare de toate vârstele

ONGFest pentru doamne şi domnişoare de toate vârstele

În acest weekend, faptele bune se adună în parcul Herăstrău, la ONG Fest 2016. Ediția din acest an va aduce împreună organizații din România și din străinătate, preocupate de asigurarea respectului pentru diversitate, pentru valorile democratice, egalitatea de șanse şi drepturile omului. Acestea vor intra în dialog cu vizitatorii, prezentând rezultate ale activităților derulate, schimbările pe care le-au produs și ideile de acțiuni viitoare.

Civismul schimbă fața târgului! Grupurile civice de inițiativă vin la ONGFest 2016

Civismul schimbă fața târgului! Grupurile civice de inițiativă vin la ONGFest 2016

Viața din ce în ce mai multora dintre noi a început să se schimbe datorită acțiunilor cetățenilor obișnuiți care s-au hotărât că nu mai este rost de amânare. Și-au asumat încercarea de a rezolva problemele pe care le vedeau zilnic în comunitate, care le deranjau familia și le împovărau vecinii. Grupurile civice de inițativă vin la ONGFest să vă povestească ce au reușit, ce planuri au în continuare și ce nevoi au pentru a reuși din ce în ce mai multe.