PROGRAM ONGFest Cluj-Napoca | Sâmbătă, 1 iulie

Unde?Când?Cine?Ce?Detalii
Cort 110.00 - 18.30Transylvania Animal CareConsultații medicale veterinare gratuiteOricine poate veni cu animalul de companie propriu sau cu un animal comunitar. Medicii noștri veterinari, asistați de voluntari mediciniști, vor oferi consultații generale gratuite și recomandări medicale. Important: câinii trebuie să fie purtați în lesă, iar pisicile în cutie de transport. Așteptăm alte animale mici doar în cutii de transport și recomandăm supravegherea lor pe toată durata prezenței la eveniment.
Cort 110.00 - 18.30Transylvania Animal CareÎntindem aripi - Căutăm voluntari mediciniștiMediciniști veterinari sau umani vor fi întâmpinați în cortul nostru de dr. Ioana Ion, medic veterinar și manager de voluntari. Vom povesti despre cum arată și ce face un volunTAC, la ce folosește munca lui și cum îi vom fi noi de folos.
Cort 110.00 - 18.30Transylvania Animal CareBazar de bine - Magazin de caritateVindem ieftin lucruri scumpe. Scumpe sufletului celor care ni le-au donat, pentru binele animalelor; avem bijuterii și cărți, mici obiecte de decor și instrumente de bucătărie, papetărie măruntă. Profitul Bazar-ului de bine se înregistrează în contabilitatea asociației Transylvania Animal Care și îi finanțează activitatea.
Cort 310.00 - 18.30BroadartAtelier handmade-margelit pentru copii;
Cort 310.00 - 18.30BroadartAtelier face painting.
Cort 410.00 - 18.30ASDR (Asociatia pentru Sprijinirea Dezvoltarii Rurale)Țesut și cusut tradițional
Cort 610.00 - 18.30Firul Ariadnei„Copiii îmbrățișează natura” - pictură, colaj și face-painting Pe o coală mare de hârtie copiii și adolescenții pot picta sau lipi materiale reutilizabile pentru a face un colaj inspirat din ceea ce simt ei pentru natură și mediu înconjurător. Toți participanții vor fi recompensați pentru participare cu o pictură pe mână inspirată tot din natură.
Cort 611.00 - 13.00Firul AriadneiAtelier de reciclare creativăCopiii, tinerii sau adulții participanți sunt invitati să vadă, dar și să participe activ la reciclarea resturilor textile. participanții pot să decupeze, să țeasă sau să coase resturi textile pentru a confecționa diferite lucruri precum coorașe, recipiente, traiste etc. Copiii vor fi invitați să-și confecționeze un ”război de țesut” din cutii de carton (de ciocolată). ei vor învăța să țeasă pentru a face mici covorașe pe care le pot lua și continua acasă. Vom împleti împreună obiecte handmade, vom recicla și vom învăța cât de important este mediul și resursele acestuia pentru viitorul nostru.
Cort 710.00 - 18.30ActivSmoothies and Fresh workshopAtelier de băuturi sănătoase pentru părinți și copii
Cort 810.00 - 14.00Slow Food TurdaEDU Kitchen - ateliere de gătit sănătos pentru copii și părinți
Cort 1011.00 - 12.00
15.00 - 17.00
Organizația Creștină Something NewRemix Colors- atelier de picturăÎn cadrul atelierului de pictură Remix Colors, copiii vor avea posibilitatea de a-și lăsa imaginația să zboare liberă în Lumea Medievală și Disney, dând naștere unor povești magice. Aici copiii se pot juca cu nuanțele de culori pentru a da o notă personalizată eroului preferat.
Cort 1010.00 - 18.30Organizația Creștină Something NewFace painting & Modelaj de baloanePlini de energie și cu zâmbetul pe buze, împreună cu copiii vom descoperi eroii lor preferații, care vor prinde contur pe fețele lor. Iar, magicele balonele modelatoare vor face ca atmosfera sa fie și mai plină de culoare.
Cort 1210.00 - 16.00Lumea ca LumeaAtelier de picturăÎn cadrul acestui atelier îți dăm oportunitatea de a îți personaliza un tricou sau o sacoșă folosindu-ți creativitatea, imaginația și visele. Noi îți venim în întâmpinare oferindu-ți materiale inedite și multe culori vii!
Atelierul de pictură se adresează atât vizitatorilor, cât și organizatorilor participanți.
Cort 1316.00 - 18.00HEKS/EPER RomaniaJocuri pentru copiiJocuri la care pot participa copii de varste diferite impreuna cu parintii lor: puzzle "kids around the world", joc de memorie, parasuta multicolora
Cort 1510.00 - 18.30HANDICOPEDisability EtiquetteSuntem oameni cu deficiente motorii si ne-ar placea sa propunem participantilor / trecatorilor discutii libere pe tema "disability etiquette" ( privind relationarea cu o persoana in scaun rulant, in special ) si poate chiar sa prezentam celor de fata niste imagini care abordeaza, cu umor, diverse mituri / situatii sociale privind dizabilitatea .
Cort 2310.00 - 18.30Beard BrothersCommunity Corner
Cort 2412.00 - 16.00Dreams for LifeCine ești și ce direcție poți urma: atelier de auto-cunoaștereEste un atelier prin care cei prezenți se pot cunoaște mai bine pe ei înșiși. Se va discuta despre valorile personale, pasiunile și talentele proprii și despre cauzele personale. Este un atelier interactiv, care îmbină teoria cu practica.
Cort 2610.00 - 18.30The Da Vinci SystemCroit Pentru HaosJocuri, discuții şi activități menite să consolideze sau să construiască meta-competențe. O serie de 9 ateliere de lucru desfăşurate la stand, fiecare a câte 40 de minute:
1. Viața ca un biblioraft: bazele psihologice pentru organizarea gândirii, a comportamentului şi a activităților.
2. Oameni puşi pă' treabă: metode de eficientizare a timpului şi a sarcinilor pentru creșterea productivității.
3. Cum să dai din gură: stilul, strategia şi conținutul discursului public.
4. Fericirea e supraevaluată: rolul emoțiilor negative şi baza neuro-genețică a acestora.
5. Spune-mi cu cine umbli: construirea şi diferențierea relațiilor personale sănătoase de cele toxice.
6. Plus de viață: exerciții pentru construirea gândirii pozitive.
7. Nu există mese rotunde: tehnici de negociere şi teoria jocului.
8. Liderii mănâncă ultimii: leadership, managementul echipei şi construirea încrederii.
9. Dragostea adevărată: elemente dăunătoare din romantism şi clasicism care diminuează fericirea în cuplu.
Cort 2710.00 - 18.30Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca „Gheorghe Șincai”Semne de carte si impletituri Activitatea este adresata copiilor care se vor opri la stand.
Cort 2813.00 - 16.00Centrul de Resurse pentru ComunitateSpectacol de teatru senzorial labirint-''Timpurim''
Cort 29TBDAsociatia Informala a Vocilor pentru IncluziuneTBD
Cort 37TBDAsociatia pentu Relatii ComunitareTBD
Cort 3910.00 - 18.30Efectul Fluturede-clic la fixVom realiza un doodle prin care cetățenii se vor putea inscrie la discuții cu campaignerii de-clic. Întâlnirea cu cei care s-au înscris va începe la fix, în fiecare oră și va dura aproximativ 30 de minute. Vom discuta cu participanții care sunt problemele în care vor să se implice și cum îi putem ajuta prin crearea unei campanii pe campaniamea.de-clic.ro
Cort 4010.00 - 18.30Miere de campieFresh Mob Workshop - băuturi din produse locale proaspete
Cort 4110.00 - 18.30Asociatia Gradina de plante medicinale din ArdealAtelier de preparare sare aromatizataParticipantii isi pot prepara sare aromatizata dupa un mix propriu. Sarea, plantele aromatice uscate, ustensilele (mojar), vor fi puse la dispozitie de organizatori. Participantii isi vor putea lua acasa sarea aromatizata preparata.
Cort 4110.00 - 18.30Asociatia Gradina de plante medicinale din ArdealConcurs de recunoastere a plantelor medicinalePe o masa sunt expuse 10 plante medicinale, iar participantii noteaza pe foaia de concurs denumirile corespunzatoare. Cei care recunosc cel putin 6 plante obtin un mic cadou, iar cei care obtin rezultat 100%, primesc diploma de participare. Activitatea se adreseaza in primul rand copiilor si tinerilor, dar si persoane adulte pot sa-si verifice cunostintele.
Cort dezbateri12.00 - 13.30Fundația Civitas pentru Societatea CivilăDezbatere: Încrederea, liant al asocierii și element cheie în relația producătorii locali și cumpărători
Cort dezbateri14.00 - 15.00Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru VoluntariatProvocările managementului voluntarilor în mediul ONG
Cort dezbateri15.00 - 15.45Asociația Apulum ForumImplicarea elevilor în proiecte civice: mecanisme și metode de promovareScopul este să dezbatem cu cei care fac activități pentru elevi, despre ce se poate face mai mult și mai bine ca să atragem elevii de liceu spre voluntariat și implicare civică. Noi am avut relativ succes până acum, dar credem că e destul de dificil să ajungi să ai un impact măsurabil și de durată. Am vrea să vedem ce idei și experiențe aveți și voi, vorba aia: "sharing is caring" 🙂
Cort dezbateri16.00 - 18.45Vechiul ClujPovești despre Cluj: „Proscriși și infractori în Clujul medieval” și despre „Acţiuni civice în Mănăşturul de ieri şi de azi”.
Scena11.30 - 12.30The Da Vinci SystemDebate academic: „ADMITEREA LA FACULTATE SĂ CONSTEA ÎN PROPORȚIE DE 50 % DIN EXPERIENȚĂ DE VOLUNTARIAT”
Scena12.30 - 13.30Trupa CabotinSpectacol de marionete pentru copii şi adulţi
“Supa de piatră“
Distribuţie: Demeter Ferencz, Liviu Matei
Adaptare scenică a unei poveşti folclorice universale, întâlnită şi sub denumirea de supă de unghii (nordul Europei) sau supă de topor (Rusia), în care protagoniştii sunt fie soldaţi, fie vagabonzi, fie călugări.
În Portugalia, multe restaurante servesc şi în ziua de azi „supă de piatră”. Povestea se regăseşte şi în România sub numele de „Ciorba de bolovan”; tot aici există şi o poezie a lui Vasile Voiculescu care poartă acelaşi nume.
Scena18.30 - 19.30Garage Musik BandConcert pop-rock
Scena19.30 - 20.30Straight from the BottleConcert blues (ÎNCHIDERE EVENIMENT
Strada Potaissa10.00 - 18.30Missio Link InternationalPictura pe obiecte ceramice si jocuri Pictura pe obiecte ceramice. Jocuri cu statii : tras cu arcul, doborarea unor popice, etc.
Strada Potaissa10.00 - 18.3011even1 Milion de secunde de miscareVom aduce in cadrul spatiului alocal in festival cateva elemente folosite de noi in cadrul evenimentelor Bucurie in Miscare Romania&Moldova: un kit de team building, cu 6 trasee amuzante, 1 panou de tir cu arcul & logistica aferenta, 1 bicicleta & un home trainer. Toate aceste elemente pot sa fie folosite pentru miscare, urmand ca cei care doresc sa filmeze si sa incarce cateva zeci de secunde de miscare la stand in aplicatia noastra iubescmiscarea.bucurieinmiscare.ro sa fie recompensati cu o bratara #iubescmiscarea.
Strada Potaissa13.00 - 16.00Centrul de Resurse pentru ComunitateTeatru Senzorial „Labirint”
Pavilion boardgames10.00 - 18.30Boardgame-uri pentru toate vârstele
Strada Moților, lângă Primărie11.00 - 13.00Vechiul ClujTur ghidat gratuit: Redescoperim Clujul (Strada Moților și strada Clinicilor)
Cort 2 - Standul Cluj Guided Tours15.00 - 17.00Cluj Guided ToursTur ghidat gratuit prin centrul istoric al Clujului