EXPOZANȚI ONGFEST IAȘI

Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România | 24 iunie 2017 | Iaşi

Împachetează cauzele în care crezi și înscrie-te la ONGFest Iași!

 

Pe 24 iunie ONG-uri din toate domeniile sunt invitate să îşi susţină cauzele la Iași, la Civic Break-ul din ONGFest! Să stea de vorbă cu oamenii şi să le spună cum se pot implica, să înceapă conversaţia despre spiritul civic. Tema acestui an, Civic Break, invocă spiritul civic al fiecărui ONG şi cetățean și îl invită într-o excursie printre cauzele prezentate în cadrul festivalului. Ca într-un City Break, vizitatorii vor ieşi din rutina zilnică şi vor avea ocazia să descopere cum au construit ONG-urile o Românie mai bună pentru fiecare. Vor interacționa direct cu organizaţiile participante, vor descoperi ce lucruri noi se întâmplă în țară şi cum se pot implica.

Aflat la a 8-a ediție, evenimentul are loc în acest an în trei orașe: București (17 – 18 iunie), Iași (24 iunie) și Cluj-Napoca (1 iulie), revenind la Iași după o pauză de 6 ani. Fiecare expozant înscris are la dispoziție un cort în care își poate promova organizația, dar și opțiunea de a-și face cunoscute programele prin organizarea de activități dedicate publicului în parc, prin susținerea de momente artistice la scenă sau prin organizarea de seminarii, dezbateri sau ateliere interesante, atât pentru vizitatori, cât și pentru sectorul neguvernamental.

Vă invităm să împachetați cauzele în care credeți și să vă alăturați nouă și în Civic Break-ul de la Iași, pe 24 iunie!

*** ONGFest are loc la Iași pe 24 iunie 2017, în Grădina Palas.

Organizator local: Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS)

Organizator național: Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC)

Sponsor principal: Kaufland

Înscrierile pentru ONGFest Iași se adresează unui număr de 50 de expozanți și au loc în perioada 1 – 14 iunie 2017 prin completarea formularului de înscriere disponibil AICI.

Expozanții pot fi: asociații, fundații, cooperative, case de ajutor reciproc (CAR-uri, CARP-uri), grupuri civice neînregistrate, cu sediul în România, care asigură respectul pentru diversitate, pentru valorile democratice şi drepturile omului și sunt independente politic (organizarea, conducerea și administrarea nu se află sub influența unui partid politic).

Informații utile pentru înscriere:

Detalii: Persoană de contact Mihaela Olteanu, coordonator local înscrieri ONGFest Iași – 0757.110.243 | mihaela.olteanu(@)fonss.ro

Pentru 10 organizații care participă la ONGFest Iași și au sediul la o distanță de peste 60 km de Iași, organizatorii vor acoperi cheltuieli de transport și cazare prin Programul de sprijin ONGFest 2017, astfel:
• transport în limita a max. 320 lei/organizație
• cazare în cameră dublă pentru 2 pers./organizație, pentru nopțile de 23/24 și 24/25 iunie

Selecția celor 10 organizații se va efectua pe principiul primul venit-primul servit: primele 10 organizații din țară care s-au înscris la ONGFest Iași, au solicitat includerea în Programul de sprijin ONGFest 2017 prin completarea formularului disponibil AICI cel târziu până la data de 16 iunie 2017 și au întrunit criteriile menționate mai sus, vor intra automat în Programul de sprijin ONGFest 2017, urmând a primi ulterior de la organizatori o confirmare și detalii suplimentare.

Important: Formularul de solicitare a includerii în Programul de sprijin ONGFest 2017 va fi închis automat odată ce a fost completat de primele 15 organizații. Ultimele 5 organizații care au completat formularul vor intra pe lista de rezervă și vor fi contactate de organizatori în cazul în care există retrageri din program.