ȘTIRI ONGFest

Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România | 21 - 22 mai 2016 | Bucureşti
Raportul ONGFest 2015

Raportul ONGFest 2015

166 de ONG-uri expozante, din peste 25 de localități din mediul urban și rural România, și din 10 țări – acestea și alte cifre – dar mai ales oameni, au făcut ca și cea de-a 6-a ediție a ONGFest să fie una de succes. Citiți raportul evenimentului și urmăriți filmulețul cu diverse momente din 8, 9 sau 10 mai 2015. Sădim idei, comunităm!

Sărbătoarea comunităţilor model continuă

Sărbătoarea comunităţilor model continuă

Pe 9 şi 10 mai, în Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle, au fost sărbătorite comunităţile model. Mai mici, mai mari, din domenii diferite şi cu activităţi variate, comunităţile model sunt cele ale oamenilor care, indiferent de situaţie sau moment, fac pentru comunitatea lor ceva.

Pe vânt, pe ploaie sau pe soare, noi comunităm!

Pe vânt, pe ploaie sau pe soare, noi comunităm!

A doua zi de ONG Fest ne-a adus pe lângă multe activități și vizitatori, reprize de ploaie, dar și de soare. Am stat de vorbă cu micii și marii curioși care ne-au vizitat duminică, în ultima zi de festival.

ONGFest-ul vizitatorilor

ONGFest-ul vizitatorilor

Duminică după-amiază, un membru al Societății de Salvare București îi arăta unui adolescent aplecat deasupra unui manechin cum se face resuscitare: „Te ridici în așa fel încât să vii la 90 de grade pe corpul pacientului, coatele drepte și apeși.”

Joc şi educaţie în Herăstrău

Joc şi educaţie în Herăstrău

Dacă ai fi încercat sâmbăta să ţii socoteala activităţilor nonformale de la corturile ONGFest şi din preajma lor, la un moment dat te-ai fi trezit că, atras de vreun joc, un atelier sau o provocare, ai uitat să mai numeri.

ONGFest 2015: distracție și scopuri nobile

ONGFest 2015: distracție și scopuri nobile

Anul acesta, am participat pentru a doua oară la ONG Fest, în Parcul Herăstrau. În 2014, am fost unul dintre voluntarii evenimentului, însă acum, am avut ocazia să cunosc fiecare organizație din punctul de vedere al unui curios vizitator și să iau parte la activitățile pregătite special pentru noi.

Dezbaterile ONGFest 2015

Dezbaterile ONGFest 2015

Sâmbătă, 9 mai, de dimineaţa până seara, ONGFest a găzduit 20 de dezbateri şi seminarii, pe teme dintre cele mai diverse – drepturile persoanelor cu probleme de sănătate mintală, voluntariat, dezvoltare comunitară, finanţarea din fonduri publice a serviciilor sociale furnizate de ONG-uri, eco-educaţia sunt doar câteva din subiectele atinse în locaţiile dedicate dialogului în profunzime.

Comunităm în deschiderea ONGFest

Comunităm în deschiderea ONGFest

„Comunități model din Europa” a fost tema sesiunii de deschidere a ONGFest 2015, o sesiune care a stat sub semnul ideilor motivante și al oamenilor care, așa cum a spus Sorin Axinte, primul invitat al zilei, „vorbesc un pic despre ceva, dar apoi se pun pe fapte.”

2015, an de răscruce pentru acțiunea globală a Uniunii Europene

2015, an de răscruce pentru acțiunea globală a Uniunii Europene

La nivel internațional, 2015 este considerat anul care poate schimba totul, iar în jurul său există o mobilizare exemplară pe mai multe continente. Și totuși, dacă am întreba oamenii din România ce se întâmplă în 2015, oare ce ne-ar răspunde?

În 2015, Europa se sărbătorește la ONGFest!

În 2015, Europa se sărbătorește la ONGFest!

În parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile vă invită sâmbătă, 9 mai, în Parcul Herăstrău, să sărbătorim împreună Ziua Europei: concursuri, concerte, focuri de artificii și peste 160 de ONG-uri care acționează constant pentru o viață mai bună în comunitățile din România și Europa.

Vineri începe ONGFest la Biblioteca Națională. Înscrierea a început!

Vineri începe ONGFest la Biblioteca Națională. Înscrierea a început!

Cea de-a șasea ediție a ONGFest – Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România își deschide porțile vineri, 8 mai, începând cu ora 09:30 la Biblioteca Națională a României. Pentru înregistrare vă rugăm să completați formularul disponibil la link-ul de mai jos până cel târziu marți, 5 mai 2015 ora 14:00.

Care e comunitatea ta? Vino la ONGFest!

In mai sarbatorim organizatiile ce formeaza modele de comunitati pentru schimbare in Romania. Fie ca este vorba de comunitati locale, comunitati vulnerabile sau comunitati de idei, organizatiile neguvernamentale initiaza si incurajeaza implicarea oamenilor pentru binele nostru, al tuturor. Va invitam sa va alaturati lor, la ONGFest 2015! Detalii despre modalitatea de inscriere sunt disponibile in articol.